Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

Smutné odhalenie po Jakubiskovej (†84) smrti: Bojoval so ZÁKERNOU CHOROBOU!

Juraj Jakubisko pred smrťou bojoval so zákernou chorobou. Zobraziť galériu (2)
Juraj Jakubisko pred smrťou bojoval so zákernou chorobou. (Zdroj: Peter Frolo)

PRAHA - V noci z piatka na sobotu verejnosť zasiahla správa o smrti legendárneho slovenského režiséra Juraja Jakubiska (†84). V posledných rokoch si známy Slovák prešiel viacerými zdravotnými problémami, kvôli ktorým sa na verejnosti príliš neukazoval. Až teraz sa však prevalilo, že sa k nim pridala ďalšia vážna diagnóza!

Legendárny slovenský umelec Juraj Jakubisko v minulosti prekonal viaceré zdravotné problémy. V roku 2012 podstúpil transplantáciu srdca a stal sa tak najstarším mužom s transplantovaným srdcom v Česku. Avšak kvôli transplantácii museli režisérovi umelo znižovať imunitu, čo mu v čase pandémie narobilo veľa problémov. 

Okrem ťažkého koronavírusu, kvôli ktorému skončil v nemocnici, bol Jakubisko hospitalizovaný aj pre problémy s obličkami. V poslednom období sa tak na verejnosti objavoval len veľmi sporadicky, držal sa v izolácii. Zrejme aj preto sa až teraz dostala na verejnosť informácia, že pred smrťou známy Slovák bojoval s ďalšou vážnou diagnózou.

Galéria: Juraj Jakubisko

„Bol slabý, ale v pokoji. Pred pár dňami sme boli na vyšetrení a lekári nám povedali dobrú správu – že nádor ustupuje,“ povedala českému Blesku Jakubiskova manželka Deana. Verejnosť sa tak až po jeho smrti dozvedela, že posledné dva roky bojoval so zákernou chorobou. Prognózy však boli priaznivé...

Čo bolo príčinou režisérovej smrti zronená vdova zatiaľ nevie. „Všetko sa dozviem v najbližších dňoch. Potom po dohode s deťmi usporiadame rozlúčku. Obaja sme veriaci, takže zrejme v kostole,“ povedala pre Aha! 

Juraja Jakubiska ľudia naposledy videli na pohrebe Mekyho Žbirku v Prahe, ktorý sa konal 19. novembra 2021.
Zobraziť galériu (2)
Juraja Jakubiska ľudia naposledy videli na pohrebe Mekyho Žbirku v Prahe, ktorý sa konal 19. novembra 2021.  (Zdroj: Martin Hykl Czech News Center/ CNC/ Profimedia)

Viac o téme: Juraj Jakubisko
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu