Štvrtok2. máj 2024, meniny má Žigmund, zajtra Galina

Smrť Juraja Jakubiska (†84): Posledná rozlúčka sa blíži... Rodina zverejnila PARTE!

Už zajtra sa v Prahe uskutoční posledná rozlúčka s Jurajom Jakubiskom. Zobraziť galériu (4)
Už zajtra sa v Prahe uskutoční posledná rozlúčka s Jurajom Jakubiskom. (Zdroj: Peter Frolo)

PRAHA - Týždeň po smrti Juraja Jakubiska (†84) sa v Prahe uskutoční posledná rozlúčka s touto legendou. Informácie, ktoré sa priebežne počas týždňa dostávali na verejnosť, prezradili, že rodina a blízki sa s ním rozlúčia v Katedrále svätého Víta na Pražskom hrade. Až deň pred pohrebom však rodina zverejnila smútočné parte. Takto vyzerá!

Minulý týždeň v noci z piatka na sobotu verejnosť zasiahla správa o náhlej smrti legendárneho slovenského režiséra a scenáristu Juraja Jakubiska. Čo bolo príčinou jeho náhleho skonu, doteraz nie je známe, ako sa však neskôr ukázalo, pred smrťou bojoval s rakovinou jazyka. 

Galéria: Juraj Jakubisko

Už zajtra sa v Prahe bude konať posledná rozlúčka s legendárnym umelcom. Rodina a blízki mu dajú posledné zbohom počas zádušnej omše v Katedrále svätého Víta na Pražskom hrade v sobotu 4. 3. 2023 o 13:00. Celebrovať bude J. E. Dominik kardinál Duka. 

Rodina len deň pred rozlúčkou zverejnila parte. „S hlbokým zármutkom a bolesťou v srdci si vám dovoľujeme oznámiť, že dňa 24. 2. 2023 nás opustil milovaný manžel, otec, starý otec, brat a priateľ Prof. Juraj Jakubisko,“ píše sa na smútočnom oznámení. 

„Keď veríš snom, splnia sa ti, keď veríš v lásku, nájde si ťa,“ uvádza sa tiež v parte, pod ktorým sú podpísaní manželka Deana, dcéra Janette, syn Jorik, vnuci Tomáš a Michal a sestra Melánia s rodinou. Rodine opäť vyjadrujeme úprimnú sústrasť.

Priamy prenos z pohrebu Juraja Jakubiska bude vysielať televízna stanica JOJ 24. Zaujímavosti a dianie počas poslednej rozlúčky budeme mapovať aj na Topkách.

Smrť Juraja Jakubiska (†84):
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: archív D.J.)

Viac o téme: Juraj Jakubisko
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu