Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

Polnišovej závažná choroba: Zúfalá z vedľajších účinkov a... Po rokoch sa to vrátilo!

Petra Polnišová Zobraziť galériu (3)
Petra Polnišová (Zdroj: TASR)

BRATISLAVA - Je známe, že herečka Petra Polnišová má problémy so štítnou žľazou. Spočiatku bola zúfalá z vedľajších účinkov liečby, neskôr sa jej podarilo dostať chorobu pod kontrolu aj bez liekov. Lenže covid spôsobil, že sa opäť prebudila!

Petra Polnišová už 15 rokov trpí ochorením štítnej žľazy. Zvýšená funkcia tohto orgánu sa u nej prejavila v čase, keď žila vo Francúzsku. „Mala som hyperfunkciu štítnej žľazy a teraz vlastne aj mám, po covide sa mi to znovu obnovilo. Je to fakt ťažká choroba, nepríjemná,” povedala v rozhovore s Bekimom Azirim. 

Polnišovej závažná choroba: Zúfalá
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: YouTube/BEKIM CHROMÁ NOHA)

Okrem samotnej choroby Petre komplikovali život aj nežiaduce účinky liečby. „Tie lieky, ktoré tú moju štítnu žľazu zastavujú, majú veľmi veľa vedľajších účinkov. A v mojom prípade naozaj veľa, to znamená, že mám reaktívnu kožu, že sa stále škriabem, búši mi veľmi srdce, všeličo, a zaťažuje sa veľmi pečeň. To, čo je tam napísané, tie vedľajšie účinky, na mne sa to všetko prejavuje, čiže ja som bola nútená hľadať nejaké možnosti,” prezradila Petra, s čím všetkým bojovala. 

Okrem toho sa u nej objavila aj alergická reakcia, takzvaná žihľavka. „To bolo pred 15 rokmi a mala som tú reakciu, volá sa to urtikária, že každý deň mi to začervenanie kože svrbivé prechádzalo na inú časť tela. Už keď som sa budila s opuchnutou polovicou tváre, tak som si povedala, že už to musím nejako riešiť,” dodala s tým, že uznáva klasickú medicínu a lekárov, ale hľadala aj iné možnosti liečby. 

Kamarát jej odporučil ajurvédsky pobyt a zdalo sa, že problémom je koniec... Kým neprišiel spomínaný koronavírus. „Bola som tam dvakrát, je to trojtýždňová kúra a pomohlo mi to tak, že som sa vrátila a bola som bez liečby, že som nemusela tú liečbu, ktorá na to je, brať, až kým teda som neprišla minulý rok ku covidu a vlastne tam sa mi to celé obnovilo, čiže zase musím brať tie lieky a zase vlastne všetko odznova,” priznala herečka. Choroba sa teda u nej znovu prebudila, ako ale poznamenala, je to síce nepríjemné, ale dá sa s tým fungovať. 

Petra Polnišová
Zobraziť galériu (3)
Petra Polnišová  (Zdroj: Vlado Anjel)

Viac o téme: Petra Polnišová
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu