Streda24. apríl 2024, meniny má Juraj, zajtra Marek, Marko, Markus

Radikálne rozhodnutie Zdeny Studenkovej: Výpoveď v SND po 44 rokoch… TOTO je dôvod!

Herečka Zdena Studenková Zobraziť galériu (14)
Herečka Zdena Studenková (Zdroj: Ján Zemiar)

BRATISLAVA - Kto by to bol povedal, že uznávaná slovenská herečka Zdena Studenková (68) sa odhodlá k takémuto zásadnému kroku v jej živote. Jednoducho si povedala dosť a Slovenskému národnému divadlu dala zbohom. Čo sa však za tým skrýva?

Keď sa povie slovenská herečka, ako prvá väčšinou každému napadne Zdena Studenková. A niet sa čomu čudovať, veď za svoju kariéru odohrala stovky predstavení a hviezdila už od mladého veku na filmovom plátne. V dnešnej dobe je stálicou viacerých televíznych relácii a taktiež seriálov.

Galéria: Herečka Zdena Studenková

No zdá sa, že Zdena je zásadová a žena činu. Ako aj sama o sebe tvrdí, niekedy je až priveľmi radikálna a kompromisy robí len zriedka, a tak spravila aj toto rozhodnutie - rozhodla sa nadobro odísť zo Slovenského národného divadla. „Áno dala som výpoveď. Momentálne mi plynie výpovedná lehota,“ vyjadrila sa herečka pre Nový Čas.

Radikálne rozhodnutie Zdeny Studenkovej:
Zobraziť galériu (14)
 (Zdroj: Bontonfilm)

Na doskách, ktoré znamenajú svet, stála dlhých 44 rokov, no už prišiel ten čas a povedala si dosť. Jej šokujúce rozhodnutie zasiahlo nejedného z jej kolegov z brandže, ale najmä fanúšikov. Čo však bolo tým dôvodom? Môže za to odvolanie generálneho riaditeľa Mateja Drličku. „Prijatie jeho rezignácie a ukončenie jeho pôsobenia v tejto pozícii, ako aj rozčarovanie z politického vplyvu na výkon tejto funkcie viedlo u mňa k silnej strate motivácie, ktorá je pre moju prácu kľúčová,“ vysvetlila tak, čo sa skrýva za jej radikálnym životným krokom.

Niet najmenších pochýb, že popredná dáma z veľkého javiska bude chýbať nielen divákom, ale aj  svojim hereckým kolegom a v neposlednom rade aj samotnému Matejovi Drličkovi, ktorý vníma jej skutok ako veľké gesto, no zároveň pevne verí, že si to umelkyňa rozmyslí a bude sa s tým dať ešte niečo spraviť.

Radikálne rozhodnutie Zdeny Studenkovej:
Zobraziť galériu (14)
 (Zdroj: Ján Zemiar)

Viac o téme: Zdena Studenková
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu