Sobota4. máj 2024, meniny má Florián, zajtra Lesana, Lesia

Kvôli puse s chlapcom LEŽÍ V NEMOCNICI: Silné slová Adama Pavlovčina pohnú aj vami!

Zobraziť galériu (3)
(Zdroj: Instagram A.P.)

BRATISLAVA – Neprešiel ani mesiac od masakru na Zámockej ulici v Bratislave. Útoky na LGBTI+ komunitu neutíchajú a momentálne sme svedkami ďalšieho. Podobných prípadov, ale so "šťastnejším" koncom, bolo už mnoho. Pochodmi a vzburou dávajú ľudia najavo, že sa s tým musí niečo robiť a nie je im to jedno!

Niektorí ľudia sú LGBTI+ komunitou stále pohoršení. Či už ide o pusu na verejnosti alebo o vyjadrenie akejkoľvek náklonnosti jedného človeka k druhému. Je to pre nich totálne neprípustné, aby sa niečo takéto na ulici dialo. Nenávisť sa v ich očiach stále zvyšuje a počet útokov sa nezmenšuje. Ba naopak.

„Hnev, agresivita, násilie nikdy k ničomu neviedli a nikdy k ničomu viesť nebudú, pretože nie sú normou našej spoločnosti! Muž s mužom je norma, žena so ženou je norma, transorodoví ľudia sú norma, nebinárni ľudia taktiež norma. Rovnako, ako heterosexuálne páry sú norma,“ znovu upozornil vítaz Superstar Adam Pavlovčin.

Pred pár dňami v Nitre dokopali jedného mladíka, iba kvôli tomu, že si dal pusu s chlapcom, ktorému evidentne takýmto spôsobom chcel prejaviť svoju lásku. Toto gesto rozhorčilo pár ľudí a kvôli nim teraz musí podstúpiť operáciu. Nielenže tento nenávistný čin zanechá na ňom psychickú ujmu, ale aj trvalé následky, ktoré mu spôsobili cudzí ľudia za jeden nevinný bozk na ulici. Takéto správanie si nezaslúži nikto...

O tomto incidente sa dozvedel aj spevák, ktorého tento čin úplne dostal. Správa od fanúšika mu bola doručená prostredníctvom sociálnej siete Instagram, aj s prosbou, či by na to vedel upozorniť čo najväčšie množstvo ľudí. Téma LGBTI+ sa ho taktiež týka, takže nezaváhal ani sekundu a podelil sa aj o silné vyjadrenie. Jeho slová sa dotknú aj vás.

„Ešte ťažšie sa mi verí obsahu správy a faktu, že takýto typ agresie, nenávisti a hnevu sa naozaj stáva normou našich dnešných dní. Je naozaj hrozné, že chlapec teraz leží v nemocnici a je operovaný len na základe toho, že sa niekomu nepáčil jeho verejný prejav lásky,“ vyjadril sa ku nešťastnej udalosti, ktorá sa odohrala na Západnom Slovensku.

„Dúfam, že, keď sa chalan zotaví, vráti sa späť plný lásky a nie strachu a verím, že ho tento traumatizujúci zážitok nepoznačí a nebude sa báť chodiť po ulici iba kvôli svojej identite a kvôli tomu, koho miluje. Pretože tam sa nemôžeme dostať, nemôžeme sa báť chodiť po ulici kvôli tomu, kým sme,“ dodal na záver a označil aj profil polície.

Kvôli puse s chlapcom
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: Instagram A.P.)

Viac o téme: Adam Pavlovčin
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu