Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Za svoju orientáciu sa NEHANBIA: Známi Slováci, ktorí vyšli s PRAVDOU VON!

Viacerí známi Slováci sa otvorene hlásia k LGBTI komunite. Zobraziť galériu (6)
Viacerí známi Slováci sa otvorene hlásia k LGBTI komunite. (Zdroj: Topky.sk)

BRATISLAVA – Dátum 12. 10. sa navždy zapíše do pamäti ľudí. V tento deň prišli o život dvaja nevinní muži v bratislavskom gay bare. Práve LGBTI komunita cítila na tomto mieste slobodu, ktorú by v mnohých iných podnikoch hľadali márne. Rozhodnutie vyjsť s pravdou von si žiada určitú odvahu. Malo ju aj niekoľko známych Slovákov, ktorí sa verejne hlásia k homosexuálnej orientácii a nehanbia sa za to.

Mnoho ľudí svoju orientáciu pred okolím stále tají. Ak sa rozhodnú pre tento veľký krok, najdôležitejšia je pre nich dávka tolerancie a pochopenia. Veď každá láska je láska, aj tá dúhová. Niektorí známi Slováci však nabrali odvahu a verejne sa prihlásili k LGBTI komunite.

Naposledy tak urobil spevák David Key, ktorý svojím coming outom mnohých prekvapil. V tom čase exkluzívne poskytol rozhovor pre Topky.sk. „Chcem to povedať. Nemám prečo klamať a už vôbec sa za čo hanbiť. Som inak orientovaný. Som gay,” objasnil. Mnohí jeho kolegovia zo slovenského a českého šoubiznisu tiež po rokoch nabrali odvahu.

Za svoju orientáciu sa
Zobraziť galériu (6)
 (Zdroj: Instagram David Key)

Známy svojou orientáciou je aj komik František Košarišťan alias Fero Joke. Markizácky zabávač pred dvomi rokmi otvorene prejavil svoje city k rovnakému pohlaviu. „Som hrdý na to, že som gay,“ napísal po nešťastnej udalosti, ktorá sa odohrala v centre Bratislavy. Sám priznal, že bol obeťou útokov kvôli svojej orientácii.

Za svoju orientáciu sa
Zobraziť galériu (6)
 (Zdroj: RTVS)

Aj keď je táto komunita ešte mnohými nepochopená, práve títo známi Slováci svojimi priznaniami pomáhajú otvárať túto tabu tému. Pred niekoľkými rokmi vyšiel s pravdou von aj herec Richard Stanke, ktorého k tomu doviedol nebohý partner Aleš Votava. Momentálne po boku Štěpána Rusína vychováva syna Vojtíška.

Za svoju orientáciu sa
Zobraziť galériu (6)
 (Zdroj: Vlado Anjel)

Sám sebou je aj víťaz Superstar Adam Pavlovčin, ktorý sa taktiež hlási k homosexuálnej orientácii. Počas vystupovania v speváckej šou svoju nič neskrýval a momentálne žne jeden úspech za druhým. Z tejto súťaže nie je však jediným, kto dal najavo náklonnosť k rovnakému pohlaviu. Takisto spravili aj jeho spevácki kolegovia Jakub Pružinský, Jakub Petraník či Jaroslav Smejkal.

Za svoju orientáciu sa
Zobraziť galériu (6)
 (Zdroj: Ján Zemiar)

Tieto rozhodnutia môžu pomôcť nejednému človeku, ktorý vie, že je iný a nezapadá do zaužívaných ideálov. Svoju orientáciu neskrývajú ani tatérka Ivana Beláková, módny návrhár Fero Mikloško, či kaderník Paviel Bendler (predtým Rochnyak). V hereckých kruhoch vyšli s pravdou von okrem Richarda Stankeho aj Marcel Nemec, Viktor Horján a tiež režisér Peter Bebjak.

Viac o téme: Richard StankeFero JokeDavid KeyAdam Pavlovčin
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu