Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Tajomstvo žien na pohrebe Alžbety II. : Dary od kráľovnej... Honosná Kate, Meghan ako CHUDOBNÁ PRÍBUZNÁ

Zobraziť galériu (7)
(Zdroj: Profimedia)

LONDÝN - Svet sa dnes lúči s najdlhšie panujúcou kráľovnou v histórii britskej monarchie. 8. septembra 2022 naposledy vydýchla milovaná vladárka Alžbeta II., ktorej dali dnes svoje posledné zbohom priatelia, členovia kráľovskej rodiny, ale aj lídri jednotlivých krajín z celého sveta. Počas rozlúčky sa oči národov nesústredili len na samotný sprievod nového kráľa, obrad či potomkov zosnulej panovníčky, ale aj na najvyššie postavené dámy v rodine...

Každá z najpopulárnejších dám kráľovskej rodiny si dala záležať na tom, aby splnila protokol a pôsobila reprezentatívne. Samozrejme, zvolili šaty v čiernej farbe a nechýbala ani pokrývka hlavy v podobe tradičných klobúkov. Ich na prvý pohľad ničím nevyčnievajúce oufity však skrývali jeden dôležitý detail.

Tajomstvo žien na pohrebe
Zobraziť galériu (7)
 (Zdroj: SITA)

Nežnejšie polovičky kráľovskej rodiny totiž zvolili šperky, ktoré dostali do daru od zosnulej kráľovnej. Ten najokázalejší predviedla Kate Middleton - nová princezná z Walesu. Na jej krku sa skvel trojradový perlový náhrdelník s veľkým príveskom zdobeným diamantmi. Camilla, aktuálna kráľovná manželka, svoje šaty ozdobila brošňou, ktorú pôvodne dostala ešte kráľovná Viktória k svojmu diamantovému jubileu. 

Tajomstvo žien na pohrebe
Zobraziť galériu (7)
 (Zdroj: Profimedia)

Svoj prvý šperk mala na sebe i malá princezná Charlotte - taktiež brošňu z diamantov v tvare konskej podkovy. Pripla si ju na počesť svojej prababičky a jej lásky ku koňom, pričom ju taktiež dostala do daru priamo od Alžbety II. Najnenápadnejšie a takpovediac "najchudobnešie" oproti ostatným vyššie menovaným dámám pôsobila Harryho manželka Meghan. 

Tá mala na sebe takisto dar od jej zosnulého veličenstva, no išlo "len" o maličké perlové náušnice, ktoré takmer nebolo vidno, a to najmä v porovnaní s ostatnými členkami rodiny.... 

Tajomstvo žien na pohrebe
Zobraziť galériu (7)
 (Zdroj: Profimedia)

Viac o téme: PohrebKate MiddletonCamillaKráľovná Alžbeta II.Meghan Markle
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu