Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Posledné ZBOHOM kráľovnej: Týchto na rozlúčke s Alžbetou II. čakal asi málokto!

Kráľovná Alžbeta II. Zobraziť galériu (4)
Kráľovná Alžbeta II. (Zdroj: SITA/AP)

WINDSOR - Zosnulú britskú kráľovnú Alžbetu II. na časti jej poslednej cesty na hrad Windsor v pondelok odprevadili aj jej obľúbené zvieratá: čierny poník Emma a dvojica psov plemena corgie, informovala agentúra Reuters.

VIAC o pohrebe a poslednej rozlúčke s kráľovnou Alžbetou II. nájdete TU!

Poníka Emmu priviedli na vôdzke, keď pohrebný sprievod s rakvou prechádzal okolo areálu hradu. Corgiov Sandy a Muicka zasa zamestnanci paláca vyviedli do predhradia, kde na vôdzkach trpezlivo čakali na smútočný sprievod.

Posledné ZBOHOM kráľovnej: Týchto
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: SITA)

Pre kráľovnú, ktorá zomrela 8. septembra vo veku 96 rokov po 70 rokoch vládnutia na tróne, boli psy plemena corgi celoživotnou láskou. Starostlivosti o Sandy a Muicka, ktorí ju prežili, sa ujal kráľovnin druhorodený syn, princ Andrew. Bol to totiž práve Andrew, kto Alžbete II. týchto psov ešte ako šteniatka s odstupom niekoľkých mesiacov podaroval.

Posledné ZBOHOM kráľovnej: Týchto
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: SITA)

Muick a Sandy sú poslední psi z radu viac ako 30 corgiov, ktoré kráľovná za života vlastnila. Podľa kráľovninej osobnej asistentky a radkyne v záležitostiach šperkov, insígnií a odievania Angely Kellyovej prinášali Alžbete II. počas pandémie veľa útechy.

Posledné ZBOHOM kráľovnej: Týchto
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: SITA)

Muick sa k rodine pripojil začiatkom roka 2021, aby spestril každodenný život panovníčky, ktorá bola vtedy rovnako ako zvyšok krajiny v izolácii, na hrade Windsor. Spolu s Muickom do rodiny prišlo aj šteniatko menom Fergus. Fergus však o niekoľko týždňov neskôr, vo veku piatich mesiacov, uhynul. Stalo sa tak krátko po smrti kráľovninho manžela princa Philipa. Andrew a jeho dcéry, princezné Beatrice a Eugenie, následne darovali Alžbete II. k jej 95. narodeninám malú Sandy.

Kráľovnina láska k týmto vzrastom malým, svojským a veselým psíkom s líščím vzhľadom sa datuje prinajmenšom od roku 1944, keď jej rodičia k 18. narodeninám darovali jej prvého corgiho – sučku Susan, od ktorej pochádza väčšina jej ďalších psov.

Viac o téme: Kráľovná Alžbeta IIPohreb Alžbety II
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu