Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Dorota Nvotová dostala STOPku na letných festivaloch: Pos*ali sa!

Dorota Nvotová si v lete na festivaloch nezahrá.
Dorota Nvotová si v lete na festivaloch nezahrá.

BRATISLAVA - Dcéra herečky Anky Šiškovej (61) a hudobníka Jara Filipa (†51) zdedila talent po svojich rodičoch a rovnako, ako oni, aj ona sa venuje umeniu. Hudba Doroty Nvotovej (39) je veľmi intímna a osobná. A hoci nie je určená pre veľké pódia, rátala s tým, že si ju fanúšikovia budú môcť vypočuť aspoň na letných festivaloch. Lenže... Na tých dostala speváčka stopku!

Informáciu dostala Dorota od svojho manažéra. Vraj zatiaľ nevie, o ktoré festivaly presne ide, no zistí si to. A dôvod, prečo ju tam nechcú? Vraj jej občianske aktivity. Nvotová sa totiž netají svojim názorom na aktuálnu situáciu vo svete a nemá problém otvorene vyjadriť čo si myslí o politike. No a práve to sa malo stať kameňom úrazu. 

Speváčka o tom svojich fanúšikov informovala na sociálnej sieti Instagram. „Na letné festivaly ma vraj nechcú pre moje občianske aktivity. Dobre. Ak si mám vybrať medzi pocitom zodpovednosti a hraním, vyberám si zodpovednosť. Hrať budem aj naďalej v kluboch, ktoré sa nepos*ali z toho, že Nvotovú hejtuje tá rusofilná a fašistická polivica Slovenska,“ napísala otvorene. 

A pokračovala s dávkou irónie: „Jasné, ide leto, pivko, slnko, hopsavé melódie. Načo sa zaťažovať krízami. Veď sme toľko trpeli. Čo na tom, že za humnami je vojna, planéta je úplne v p*deli a na našu politickú scénu sa vrátia gauneri ak budeme ticho. Ide leto, bola korona, máme právo nemyslieť na nič zlé. Hopsasa.“ Zverejnila však, kde ju jej priaznivci v najbližších týždňoch určite budú môcť počuť.

Zdôraznila tiež, že jej hudba nemá absolútne nič spoločné s jej politickými a občianskymi postojmi či aktivitami. No ani za tie sa absolútne nehanbí. „Som hrdá na to, že ma ľudia so xenofóbnymi, rasistickými, fašistickými, homofóbnymi a zamindrákovanými hlavami hejtujú. Vymaľovánka sa vyfarbuje sama. Stačí sa pozerať,“ dodala. 

Viac o téme: Dorota Nvotová
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu