Pondelok29. apríl 2024, meniny má Leo, Lea, zajtra Anastázia

Škandál českého divadla: Urazili Bohdalovú (90)… Okamžitý VYHADZOV!

Kvôli Jiřine Bohdalovej skončilo celé obchodné oddelenie divadla. Zobraziť galériu (4)
Kvôli Jiřine Bohdalovej skončilo celé obchodné oddelenie divadla. (Zdroj: TV Joj)

PRAHA - U našich západných susedov riešia nevídaný škandál. Divadlo Na Jazerce veľmi nešťastne sformulovalo mail, ktorý rozposlalo svojím divákom. Výsledok? Urazili váženú herečku Jiřinu Bohdalovú (90). To poriadne vytočilo principála divadla Jana Hrušínského (66). Vyhodil kvôli tomu celé obchodné oddelenie!

Predstavenia s Jiřinou Bohdalovou sú v Divadle na Jazerce vždy vypredané ako prvé. No namiesto vďaky sa 90-ročnej herečke šokujúco dostalo len nemiestnej urážky. Možno nešlo o úmysel, no nevhodne naformulované slová mailu, ktorý bol rozposlaný divákom, vypálil naozaj zle. 

Ten súvisel s megaúspešnou komédiou Generálka, ktorú však pred dvomi rokmi prerušila pandémia... No a odvtedy sa v repertoári Divadla na Jazerce naobjavila. Majitelia lískov tak dostali šokujúce oznámenie. 

„Z dôvodu Covidu máte u nás stále ešte vstupenky za neodohrané predstavenie Generálka. Pokiaľ sa bude toto predstavenie hrať, tak asi koncom roka, bohužiaľ to nie je isté. Mám pre vás riešenie. Vyberte si z programu našej ponuky akékoľvek predstavenie, my vám urobíme výmenu,“ písalo sa v maili. 

Škandál českého divadla: Urazili
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: profimedia.sk)

Na tom by nebolo nič zvláštne, no ďalej správa pokračovala slovami, ktoré vytočili principála Jana Hrušínského: „Pokiaľ by pani Bohdalová bola ochotná sa sa znova naučiť text a predstavenie by sa hralo, budete mať prednosť na kúpu lístkov.“ Tieto slová podľa šéfa divadla neboli naformulované šťastne a herečku Jiřinu Bohdalovú mohli uraziť. Preto sa rozhodol konať rázne.

„To je absolútne nešťastná formulácia. Jej autora som okamžite vyhodil a radšej vymenil celé obchodné oddelenie,“ povedal českému Blesku Hrušínský rozčúlene. Mail totiž pôsobí, akoby herečka nebola ochotná či dokonca schopná hrať. Do divadla sa pritom po covide vrátila a s Milanom Kňažkom hrá v inscenácii Gin Game. 

Jan Hrušínský
Zobraziť galériu (4)
Jan Hrušínský  (Zdroj: CT)

„Hanbím sa za tú nehoráznu vetu. Veď my sme to mysleli absolútne opačne. Genrálka zatiaľ na obzore nie je, a tak ľuďom vraciame lístky alebo je meníme za hru Gin Game, ktorá je dokonca omnoho drahšia, len aby o pani Bohdalovú neprišli,“ dodal Hrušínský. To, či sa hra Generálka opäť v repertoári objaví, záleží len na pani Bohdalovej. 

„Je to jednoduché. Keď herec dva roky hru nehrá, text sa musí naučiť úplne znovu. A pretože je Generálka skutočne náročná ako textovo, tak fyzicky, pani Bohdalovú k ničomu nenútime,“ pokračoval Hrušínský. „Veď túto kládu by sa neboli schopné naučiť herečky aj o desiatky rokov mladšie. Takže, ako hovorím, všetko záleží na Jiřinke. Ona je náš principál,“ dodal. 

Veď herečka, hoci je skúsenou profesionálkou, predsa len má už 90 rokov. „Budem to riešiť s divadlom,“ odpovedala Bohdalová. „Mám 90 rokov a naozaj mám svoje limity,“ dodala a viac sa k vzniknutej situácii nevyjadrovala.

Škandál českého divadla: Urazili
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: TV JOJ)

Viac o téme: Jiřina Bohdalová
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu