Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Kniha o Gottovi odhalila PRAVDU o jeho ťažkej chorobe: Bolo to zlé… Skutočnú diagnózu pred ním utajili!

Karel Gott tesne pred smrťou stihol napísať svoju autobiografiu. Zobraziť galériu (4)
Karel Gott tesne pred smrťou stihol napísať svoju autobiografiu. (Zdroj: Profimedia)

PRAHA - Včera, presne v deň nedožitých 82. narodenín Karla Gotta (†80), vyšla jeho dlho očakávaná autobiografia. Tá odhaľuje rôzne tajomstvá a nevyslovené detaily z jeho súkromného života. Spevák v nej odhalil aj pravdu o svojej ťažkej chorobe. Bolo to naozaj zlé... Skutočnú diagnózu pred ním však najprv tajili!

Samotná manželka Karla Gotta, Ivana Gottová, priznala, že jej manžel bol v knihe až prekvapivo úprimný. Písomnou formou porozprával o momentoch zo svojho života, ku ktorým by sa pred niekoľkými rokmi radšej nevyjadroval. Podľa jej vlastných slov však spevák cítil už akési zmierenie so všetkým, a tak napísal veľmi otvorenú autobiografiu. Tá vyšla včera, teda presne v deň jeho nedožitých 82. narodenín. 

Galéria: Karel Gott

Obsiahlu kapitolu v knihe Gott venoval aj svojej chorobe, ktorá ho v roku 2015 náhle zasiahla. „Do pražského IKEM sme šli poslednú októbrovú nedeľu popoludní na bežnú kontrolu srdca, pretože už od januára 2015 som trpel arytmiou,“ píše v knihe. Vtedy sa profesorovi Kautznerovi prvýkrát posťažoval, že má problémy s trávením, zväčšuje sa mu brucho a celkovo sa necíti dobre. Potom to už celé nabralo rýchly spád. 


Prvý rozhovor Ivany Gottovej po smrti Karla (†80): Šokujúce slová o posledných týždňoch Maestrovho života!


Lekári mu urobili CT brucha, kde zistili, že tam má tekutinu. Hneď na druhý deň ráno ho viezli na operačnú sálu. „Pán Gott, bolo to vážnejšie, než sme čakali, ale žijete. Zistili sme vám nádor v bruchu - máte bohužiaľ lymfóm,“ vypočul si na ARO šokujúcu správu. „Spal som dobrých 24 hodín. Potom, čo som sa zobudil, moja žena, našťastie, opäť sedela pri mojej posteli. Držala ma za ruku a ja som si znova uvedomil svoju vážnu diagnózu. Bol som tak rád, že nie som sám,“ priznal Gott.

Karel Gott
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: Karel Gott Agency)
 

Sanitka potom previezla Gotta na I. internú kliniku hematológie a hneď sa začalo s imuno-chemoterapeutickou liečbou tzv. Burkittovho lymfómu. „Nebolo to ani o 5 minút 12. Ako som sa neskôr dozvedel, prišiel som doslova na poslednú chvíľu,“ šokuje v knihe Gott. Lekári aj manželka mu vtedy zatajili, že má nádor nielen v bruchu, ale úplne všade. Liečba však, našťastie, zabrala a začiatkom marca 2016 mu lekári oznámili, že nádor je preč. 


Životné KLAMSTVO maestra Gotta: Och! Ako len mohol...


Zvláštne boli aj príznaky, ktoré zákernú chorobu predpovedali. Išlo prakticky o banality, ktoré by mnoho ľudí prešlo bez povšimnutia. „Už dlhší čas mi bývalo zle a trpel som nechutenstvom. Takou zvláštnou naplnenosťou, presýtenosťou, mal som skrátka problém s trávením,“ priznal Gott. Navyše ho svrbelo celé telo. Žiadny dermatológ ani alergológ mu však nevedel pomôcť. Až v IKEM zistili skutočnú príčinu...

Autobiografia Karla Gotta sa tlačila na Slovensku.
Zobraziť galériu (4)
Autobiografia Karla Gotta sa tlačila na Slovensku.  (Zdroj: Facebook KG)

Viac o téme: Karel GottIvana Gottová
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu