Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Slovenská speváčka skončila v rukách záchranárov: Otvorená spoveď o zákernom ochorení!

Slovenská speváčka skončila v rukách záchranárov Zobraziť galériu (4)
Slovenská speváčka skončila v rukách záchranárov (Zdroj: Instagram Ronie)

BRATISLAVA - Už mnohokrát sme sa mohli presvedčiť, že vážne zdravotné problémy neobchádzajú ani známych ľudí. Čoraz viac z nich však poslednom období hovorí otvorene aj o tých psychických. A presne to je dôvodom, prečo Veronika Ronie Adamičková skončila v rukách lekárov.

Sú mladí, úspešní a človek by si povedal, že v súkromí žijú rozprávkový život. Lenže to, čo sa deje v ich hlave a za zatvorenými dverami častokrát nikto nevie. Bojom s panickou úzkosťou či tetániou, ktorými v súčasnosti aj kvôli aktuálnej situácii trpí čoraz viac ľudí, si už prešli napríklad komička Evelyn, moderátorka Jasmina Alagič či speváčka Ronie. A práve ona otvorene prehovorila o tom, s čím všetkým sa musela popasovať a ako sa jej podarilo opäť začať žiť plnohodnotný život. 

„Začalo to niekedy v 17-tich. Bolo to v období, keď som začala poriadne spievať, už sme mali koncerty, boli sme so skupinou v talentovej šou. Bol tam veľký tlak, veľa stresu. A zrazu ako keby ten organizmus to už nezvládol a muselo to niekde vybuchnúť. Lenže to neprišlo formou fyzickej choroby, ale psychickej," začala svoje rozprávanie v rozhovore pre TV Bratislava talentovaná brunetka. 

Ronie otvorene priznala, že svojho času musela jesť antidepresíva. Takýto život však nechcela a svoj boj napokon vyhrala
Zobraziť galériu (4)
Ronie otvorene priznala, že svojho času musela jesť antidepresíva. Takýto život však nechcela a svoj boj napokon vyhrala  (Zdroj: Instagram Ronie)

Priznala, že keď nastúpili prvé príznaky, absolútne netušila, čo sa s jej telom a hlavou odrazu deje. „Zrazu veľké strachy z ničoho, nebol to opodstatnený stres, ale bol tak obrovský, že som nevedela čo sa deje. Takže ja som s týmto skončila u psychiatra - od obvodnej až k psychiatrovi. A tam mi povedali, že mám úzkostnú poruchu," povedala Ronie. S tým súviseli aj známe panické ataky. 

Keď prišlo k prvému, tak ako mnohí ďalší si myslela, že prekonáva infarkt. „Prvý panický atak som mala, keď som si prestala cítiť ruky a nohy, mala som strašne zovreté hrdlo a nemohla som dýchať. My sme volali sanitku v ten deň, lebo ja som nevedela, nikdy som sa s tým nedostala do styku, že existuje úzkosť alebo tetánia. Ja som si myslela s rodinou, že mám infarkt. Takže sme volali záchranku a oni mi oznámili, že to bol pravdepodobne panický atak, lebo inak bolo všetko v poriadku a bolo to vraj vyvolané v mozgu," vysvetlila a dodala, že jej boli odporučené antidepresíva. 

Dnes môže Ronie vďaka svojej vnútornej sile a nastaveniu opäť plnohodnotne žiť a pracovať na svojej kariére
Zobraziť galériu (4)
Dnes môže Ronie vďaka svojej vnútornej sile a nastaveniu opäť plnohodnotne žiť a pracovať na svojej kariére  (Zdroj: Vlado Anjel)

Lenže na liekoch skončiť nechcela, a tak sa rozhodla pre inú cestu, vďaka ktorej môže dnes opäť plnohodnotne žiť a rovnako aj naplno pracovať na svojej sľubnej speváckej kariére. „Ja som naprv vyradila také tie stresujúce faktory. Veľmi som obmedzila telefón. Musela som si v hlave uvedomiť, že ide o mňa. Vyradila som nočné žúrky a veci, ktoré tak či tak neprospievajú organizmu. A neskôr som hľadala možnosti, chcela som ísť do hĺbky. Okamžite ako som mohla, som vyradila antidepresíva. Radšej som hľadala alternatívy - vyliečiť to telo, nie iba to potlačiť. Cez dýchanie až po meditácie a rôzne cvičenia," povedala na záver Ronie s tým, že práve zmena životného štýlu a vnútorného nastavenia boli to, čo skutočne potrebovala. 

Viac o téme: TetániaRonie
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu