Utorok19. marec 2024, meniny má Jozef, zajtra Víťazoslav

Päť mesiacov po KORONAkríze v DDS v Pezinku: ŠOK... Novou riaditeľkou hviezda Súdnej siene!

Renáta Názlerová sa stala novou riaditeľkou Domova sociálnych služieb v Pezinku. Zobraziť galériu (5)
Renáta Názlerová sa stala novou riaditeľkou Domova sociálnych služieb v Pezinku. (Zdroj: TV JOJ)

BRATISLAVA - Domov sociálnych služieb v Pezinku sa do povedomia Slovákov dostal neslávne ešte v apríli tohto roka. V čase prvej vlny pandémie koronavírusu sa tam totiž potvrdilo viacero pozitívnych prípadov na COVID-19. Päť mesiacov od tejto krízy sa v DDS začali diať veľké zmeny. Novou riaditeľkou sa šokujúco stala hviezda Súdnej siene Renáta Názlerová (52)!

Jojkárka o tom informovala priamo na svojom Facebooku. „Tak odo dnes je tá zmena. Stala som sa riaditeľkou domova sociálnych služieb (a ďalších služieb) v Pezinku. Áno, v tom Pezinku... Dnes zverejníme aj video na youtube, kde bližšie vysvetlím svoju motiváciu,“ napísala na webe Názlerová. 

„Prichádzam s rešpektom k ľuďom, ktorí tu pracujú, klientom, ktorí tu majú svoj domov. Teraz šoubiznis a iné veci môžu počkať. Teraz treba pomáhať a byť užitočný tam, kde sme ako spoločnosť najzraniteľnejší,“ dodala hviezda jojkárskej Súdnej siene. 

Päť mesiacov po KORONAkríze
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: Facebook R.N.)

Názlerová vo svojom vyjadrení poukázala na fakt, že ide o neslávne známy domov sociálnych služieb. Ten sa stal prvým veľkým ohniskom nákazy na Slovensku. Koronavírusom sa nakazili desiatky klientov i zamestnancov. DSS bol v karanténe od 11. apríla.

V tejto súvislosti odvolal o pár dní predseda Bratislavského samosprávneho kraja Juraj Droba dnes už bývalú riaditeľku domova Violu Schmidtovú kvôli podozreniu zo zanedbania starostlivosti a do zariadenia nastúpila krízová manažérka. Situáciu v DSS rieši aj polícia, ktorá začala trestné stíhanie za prečin šírenia nebezpečnej nákazlivej ľudskej choroby.

Bohužiaľ, okrem nakazených, mal koronavírus na svedomí aj niekoľko obetí. V polovici apríla informoval rezort zdravotníctva o štyroch úmrtiach. Prvé úmrtie pochádzalo z 5. apríla a príčinu nákazy zistili až o dva týždne. Celkovo zomrelo na koronavírus 16 pacientov z DSS v Pezinku, väčšina z nich bola hospitalizovaná v Univerzitnej nemocnici v Bratislave.

Viac o téme: Renáta Názlerová
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu