Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Z pocty Eve Pilarovej sa stala katastrofa: Ľudia hromžia... Lacná komédia!

Film s Evou Pilarovou divákov pobúril. Zobraziť galériu (6)
Film s Evou Pilarovou divákov pobúril. (Zdroj: Profimedia)

PRAHA - Odchod speváčky Evy Pilarovej (†80) zasiahol minulý týždeň jej českých i slovenských priaznivcov. S myšlienkou zaspomínať si preto Česká televízia zaradila do vysielania film, ktorý mal byť poctou obľúbenej dive. Fanúšikovia sa však po jeho pozretí poriadne rozzúrili.

Evu Pilarovú trápili zdravotné ťažkosti už niekoľko mesiacov. I napriek výbornej starostlivosti sestier v Domove svätého Karla Boromejského v pražských Řepoch speváčke, žiaľ, vypovedali službu obličky a v sobotu ráno zomrela. Správa zasiahla nielen jej rodinu a blízkych, ale aj mnohých jej fanúšikov.

Galéria: Eva Pilarová

 

Studená sprcha

Na smutnú udalosť reagovala aj Česká televízia. Tá narýchlo zmenila program a v sobotný večer na obrazovky zaradila hudobnú komédiu Ach, ta láska nebeská..., ktorá bola natočená na oslavu Pilarovej osemdesiatych narodenín a zahrala si v nej aj samotná speváčka. K obrazovkám zasadlo množstvo jej fanúšikov, no po zhliadnutí filmu verejnoprávnu televíziu ani tvorcov filmu nešetrili.

Film k osemdesiatym narodeninám Evy Pilarovej fanúšikov rozhneval.
Zobraziť galériu (6)
Film k osemdesiatym narodeninám Evy Pilarovej fanúšikov rozhneval.  (Zdroj: Česká televize / Klára Cvrčková)

„Film som musela vypnúť. Takú hrôzu som už dlho nevidela! Na uctenie niekoho tak výnimočného, ako bola Eva Pilarová, ste mali dať niečo na úrovni! Čokoľvek iné! Toto je skôr urážka!” rozpísala sa jedna z diváčok. „Preboha, čo vám pani Pilarová urobila, toto bolo niečo strašné,” pridala sa druhá. „Ten film je najhorším výpotkom od réžie po takzvaných spevákov atď. Hrôza, hnus,” rozčuľuje sa ďalšia.

Reakcie divákov na film nenechali na seba dlho čakať.
Zobraziť galériu (6)
Reakcie divákov na film nenechali na seba dlho čakať.  (Zdroj: Facebook ČT)

Rozhnevaných komentárov okrem oficiálneho Facebooku televízie začalo pribúdať aj na filmovej stránke. „Nezvládnutá réžia Jakuba Wehrenberga a neodvážna kamera z toho urobili zabudnuteľnú lacnú komédiu. Prvoplánový humor à la Kameňák,” skritizoval snímku jeden z divákov.

Mnohí od snímky čakali viac, komédiu považujú skôr za neúctu ako poctu.
Zobraziť galériu (6)
Mnohí od snímky čakali viac, komédiu považujú skôr za neúctu ako poctu.  (Zdroj: Česká televize / Klára Cvrčková)

Našli sa však aj takí, ktorých komédia a pohľad na prvú dámu českého swingu potešili a so svojou obľúbenkyňou sa tak rozlúčili aspoň pred televíznymi obrazovkami.

Viac o téme: Eva Pilarová
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu