Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Karel Gott (†80) sa musí obracať v hrobe: Podpálený trávnik, rozbité sklo a stovky sviečok!

Hrob Karla Gotta obeťou fanatizmu! Zobraziť galériu (5)
Hrob Karla Gotta obeťou fanatizmu! (Zdroj: Profimedia/Ján Zemiar)

PRAHA - Už sú to tri mesiaci, čo doslova celý svet zasiahla správa o úmrtí speváckej legendy Karla Gotta (†80). Napriek tomu trvalo jeho manželke Ivane (43) poriadne dlho, kým dala urobiť hrob svojmu mužovi a odhalila ho i pre verejnosť. Stalo sa tak tesne pred Vianocami, no na sklonku roka sa jeho hrob stáva doslova obeťou fanatizmu!

Uctiť si pamiatku zosnulého s hrsťou zdravého rozumu je jedna vec, fanatizmus vec druhá. Zlatý slávik Karel Gott sa musí momentálne v hrobe obracať. Po tom, čo jeho manželka Ivana dala konečne do poriadku veci ohľadom hrobu speváka, si zrejme fanúšikovia neuvedomujú, čo robia. Na Nový rok totiž uplynú tri mesiace smrti obľúbeného Čecha, no okolie jeho hrobky pôsobí ako červený koberec.

Pred hrobom Karla Gotta je doslova červený koberec. Sviečky už zničili aj nový trávnik.
Zobraziť galériu (5)
Pred hrobom Karla Gotta je doslova červený koberec. Sviečky už zničili aj nový trávnik.  (Zdroj: Profimedia)

Iste, Karel Gott bol medzi ľuďmi obľúbený a jeho smrť zasiahla nielen Čechov a Slovákov, ale aj ďalšie národy. Mnohí jeho fanúšikovia sa preto potešili, keď bol jeho hrob hotový a mohli mu ísť zapáliť sviečku, priniesť kvety či symbolický darček. Jedno si však neuvedomujú - čím viac sviečok, tým menej miesta, tým viac roboty pre správu cintorína a dokonca aj väčšie riziko požiaru či bordelu.

A práve to sa stalo na hrobe božského Káju. Ako informuje český portál Extra, okolo hrobky bol položený nový trávnik a ten sa stal už pár dní po dokončení obeťou sviečok. Teraz je v ňom vypálená diera zaliata voskom a roztopeným plastom z kahancov. To však nie je všetko. V okolí hrobu i pri samotnom náhrobnom kameni sú črepiny z rozbitých sviečok. Svetielka, ktoré majú symbolizovať večné svetlo pre speváka, sa kopia a miesto jeho posledného odpočinku tak vyzerá ako obeť fanúšikov. Pri hviezdach takého rangu, ako bol Karel Gott, je preto na mieste dvakrát si rozmyslieť, či tú sviečku musí skutočne zapáliť každý a jeden človek.

Sviečky na hrobe Karla Gotta sa každým dňom násobia.
Zobraziť galériu (5)
Sviečky na hrobe Karla Gotta sa každým dňom násobia.  (Zdroj: Profimedia)

Viac o téme: Karel Gott
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu