Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Vrchol drzosti v SND: Odchod hercov z javiska... kvôli hlučným divákom!

V Slovenskom národnom divadle došlo k vyhrotenej situácii. Zobraziť galériu (5)
V Slovenskom národnom divadle došlo k vyhrotenej situácii. (Zdroj: TASR - Jakub Kotian)

BRATISLAVA - Diváci, ktorí si nedávno prišli pozrieť divadelné predstavenie Morena do činohry Slovenského Národného divadla, zažili situáciu, aká nemá obdoby. Konflikt v divadle, ktorý vyvolala skupinka návštevníkov sa skončil až zrušením predstavenia a odchodom hercov.

Ku konfliktu prišlo iba krátko po tom, ako herci začali predstavenie. Komédia o ženskej duši a myslení, ktorá sa na divadelných doskách teší úspechu už takmer rok, sa zmenila na cirkus. „Po 20 minútach sme počuli hulákanie a do sály sa nasilu (aj keď ich nepustili SBS ani uvádzačky, lebo prišli neskoro a predstavenie dávno začalo) natlačilo veľa chlapov cca vo veku 40-50 rokov. Hlasný príchod, neustále prerušovanie predstavenia, komentovanie, hulákanie,“ opísala rozhorčená herečka Dominika Kavaschová, ktorá v predstavení nielen hrá, ale je aj jeho spoluautorkou. O to viac ju zarmútilo správanie neslušných hostí.

Herečka Dominika Kavaschová v predstavení Morena.
Zobraziť galériu (5)
Herečka Dominika Kavaschová v predstavení Morena.  (Zdroj: Robert Tappert)

Herci kvôli nim predstavenie niekoľkokrát prerušili, pričom ich spolu s ostatnými divákmi žiadali, aby sa upokojili, alebo sálu opustili. Na arogantnú partiu však výzvy nezabrali. „Diváci boli smutní, aj my smutní, nedalo sa žiaľ pokračovať. Celá ilúzia, naša snaha a robota bola nanič.“ Herci sa teda rozhodli v predstavení už ďalej nepokračovať a javisko nakoniec opustili. Dominika sa však neskôr ešte prihovorila návštevníkom prostredníctvom sociálnej siete. „Ďakujem divákom za ich trpezlivosť a empatiu za to, že sme cítili, že nám držia palce, za to, že sa postavili na našu stranu a pochopili nás. Nebola to naša vina, ani vina SND, žiaľ, nemohlo to skončiť inak.“

Herci po niekoľkých neúspešných výzvach museli predstavenie ukončiť.
Zobraziť galériu (5)
Herci po niekoľkých neúspešných výzvach museli predstavenie ukončiť.  (Zdroj: Robert Tappert)

Na sociálnej sieti sa ihneď rozprúdila debata o tom, prečo divadlo alebo bezpečnostná služba neboli schopní arogantných návštevníkov zo sály vykázať, či dokonca, prečo nebola privolaná polícia, aby urobila poriadok.

Mladú herečku situácia mrzí.
Zobraziť galériu (5)
Mladú herečku situácia mrzí.  (Zdroj: TV MARKÍZA)

Herečka zvyšným divákom prisľúbila náhradný termín, ktorý by mal byť čoskoro zverejnený na oficiálnej stránke divadla. Či ale bude divadlo schopné zabezpečiť predstavenie bez podobných incidentov, a ako sa rozhodnú riešiť ten z pred pár dní, nevedno.

Viac o téme: Dominika Kavaschová
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu