Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Koniec riaditeľa z SND: Michala Vajdičku odvolali... Nezvládol to!

Michal Vajdička na poste riaditeľa Činohry SND končí. Zobraziť galériu (3)
Michal Vajdička na poste riaditeľa Činohry SND končí. (Zdroj: TASR)

BRATISLAVA - Generálny riaditeľ Slovenského národného divadla (SND) Vladimír Antala odvolal k dnešnému dňu z funkcie riaditeľa Činohry SND Michala Vajdičku. Informovala o tom tlačová tajomníčka SND Izabela Pažítková.

„Generálny riaditeľ SND oboznámil Michala Vajdičku s dôvodmi odvolania súvisiacimi predovšetkým s nezvládnutím manažérskych povinností, čo bolo zo strany generálneho riaditeľa opakovane riešené upozornením na závažné porušenie pracovnej disciplíny. V čase pôsobenia Michala Vajdičku ako riaditeľa Činohry SND bolo za obdobie roku 2018 do februára 2019 zrušených 38 predstavení a nahradených 54 predstavení. V 37 prípadoch bez vykázania relevantných zákonných dôvodov (dovolenka, práceneschopnosť),“ píše sa v stanovisku.

Ako ďalej informovala Pažítková, rušenie predstavení kritizovali aj návštevníci divadla a poškodzovalo tak dobré meno SND v spoločnosti. „Vedenie SND nikdy nespochybnilo umeleckú odbornosť a profesionálnu stránku režiséra Michala Vajdičku. Generálny riaditeľ sa od začiatku snažil o konštruktívny dialóg a spoluprácu, ktorá však zlyhávala na dodržiavaní základných manažérskych povinností a rešpektovaní riadiacej práce zo strany riaditeľa činohry. Jubilejná divadelná sezóna SND je profesionálne pripravená po umeleckej aj organizačnej stránke a výmena na poste riaditeľa Činohry SND neohrozí prípravu plánovaných premiér a podujatí k storočnici SND,“ uvádza sa v stanovisku SND.

Generálny riaditeľ SND vymenúva a odvoláva riaditeľov umeleckých, organizačných zložiek SND po prerokovaní s ministrom kultúry. Vymenúva a odvoláva aj ostatných vedúcich zamestnancov vo svojej riadiacej pôsobnosti.

Viac o téme: OdvolanieRiaditeľSNDMichal Vajdička
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu