Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Zosnulý Marián Labuda (†73): Nenápadný „milionár“?! Takto to mal s peniazmi

Marián Labuda Zobraziť galériu (4)
Marián Labuda

BRATISLAVA – Poznal svoju cenu! Zosnulý herec Marián Labuda (†73) si vďaka svojej najznámejšej úlohe šoféra Pávka v komédii Vesničko má středisková prišiel vraj na slušný balík peňazí. Na jeho účtoch a v nehnuteľnostiach zostali nemalé peniaze. Bol z neho nenápadný „milionár“?

Marián Labuda pôsobil navonok veľmi skromne a nebolo badať, že by zarobené peniaze veľmi rozhadzoval. Napriek tomu si český denník Aha! posvietil na jeho zárobky. Bolo vidieť, že herec pozná svoju cenu a vďaka svojej najznámejšej úlohe šoféra Pávka v komédii Vesničko má středisková si vraj prišiel na slušný balík peňazí.

Paradoxné je, že za samotné natáčanie tohto filmu dostal v roku 1985 iba 8700 Kčs. Hoci v tom čase zarobil viac, ako bola priemerná mzda, ktorá pohybovala vo výške 2920 Kčs, aj tak to nebola závratná suma, z ktorej by extrémne zbohatol. Neskôr však vďaka tejto postave zarábal aj na reklame.

„V tej dobe to bol nevídaný honorár. Keď ma potom po rokoch niekto použil, vďaka úspechu tohto filmu, ktorý bol nominovaný na Oscara, v reklame na párky, tak som to vzal a nebál som sa, že sa zhodím. Pretože si myslím, že až teraz som dostal za film, ktorý zarobil toľko peňazí, zaplatené,“ spomínal pred časom Labuda. Za túto reklamu na údeniny dostal podľa informácií Aha! nezdanený rovný milión českých korún.

No to nebola jediná reklama, ktorú Labuda natočil. V 90. rokoch hral v reklame na splátkový servis. Za rolu opravára dostal na tú dobu závratnú čiastku 400 tisíc českých korún. Labuda však okrem reklám stále nakrúcal filmy aj seriály. Naposledy si minulý rok zahral majiteľa domu v Kapitánovi Exnerovi a cukrára v Andělu Páně 2.

Pravidelne tiež jazdil na besedy so svojimi priaznivcami. V Česku mu jeden čas dokonca robil manažéra Petr Novotný a jeho firma. V roku 2000 si za jedno Labudovo vystúpenie účtoval podľa Aha! 35 tisíc českých korún, čo bol trojnásobok vtedajšej priemernej mzdy u našich susedov. Ako si herec peniaze rozdelil s manažérom, ale nie je známe.

No pokiaľ išlo o peniaze, bol to vraj tvrdý obchodník. „Pred natáčaním filmu Kanárska spojka som si povedal o veľký honorár, pretože som si myslel, že na to nepristúpia. Kývli, ale ja som už nemohol cúvnuť. Od tej doby veľmi zvažujem, akú rolu vziať,“ spomínal na natáčanie nie príliš vydareného filmu Labuda.

Vlastnil tiež drahú nehnuteľnosť. Cena rodinného domu v obci Borinka neďaleko Bratislavy sa totiž pohybuje okolo 215 000 eur. Práve v garáži tohto domu Labuda skolaboval a už sa žiaľ neprebral. Po majstrovi ostala manželka Viera a dvaja synovia - starší Marek a mladší Marián.

Posledná rozlúčka s hercom Mariánom Labudom bude v piatok 12. Januára od 11:00 v novej budove Slovenského Národného divadla.

Viac o téme: Marián Labuda
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu