Sobota27. apríl 2024, meniny má Jaroslav, zajtra Jarmila

Krištáľové krídla rozdané, obrovské bruško Heleny Krajčiovej spôsobilo rozruch!

Herečka Helena Krajčiová prišla na odovzdávanie cien Krištáľové krídlo aj napriek tomu, že je tesne pred pôrodom. Zobraziť galériu (25)
Herečka Helena Krajčiová prišla na odovzdávanie cien Krištáľové krídlo aj napriek tomu, že je tesne pred pôrodom. (Zdroj: Topky.sk)

BRATISLAVA - Nedeľný večer patril na verejnoprávnej RTVS odovzdávaniu cien Krištáľové krídlo. Spomedzi nominovaných si sošku odnieslo dokopy 12 ocenených. Medzi nimi aj herečka a speváčka Helena Krajčiová (38), ktorá je členkou skupiny Fragile. Umelkyňa si aj napriek vysokému štádiu tehotenstva nedala galavečer ujsť. A tak počas podujatia pútala pozornosť svojim velikánskym bruškom.

Galéria: Fotoreportáž z recepcie, ktorá sa konala po rozdaní Krištáľových krídel
Rovný tucet osobností slovenskej vedeckej, medicínskej, hospodárskej, umeleckej a športovej sféry si v nedeľu večer na scéne Slovenského národného divadla prevzalo Krištáľové krídlo za rok 2013. Ocenená dvanástka v 17. ročníku vzišla z nominovaných 33 osobností a súborov.

Sošky si odniesli cyklista Peter Sagan, moderátor a publicista Michal Tvarožek, prezident zväzu obchodu a cestovného ruchu Pavol Konštiak, súbor Quasars Ensemble, architekt Irakli Eristavi, výskumník Marián Janák, dizajnér Michal Staško, herečka Táňa Pauhofová, spevák Richard Müller a skupina Fragile, Mariana Kováčová za filantropiu. Mimoriadnu cenu za celoživotné dielo si odniesli predseda Slovenskej obchodnej a priemyselnej komory Peter Mihók, druhým bol spevák a skladateľ Miroslav Žbirka. 

A práve posledného spomínaného ocenenie veľmi prekvapilo. „Je to úžasné, priznám sa, nečakal som to, chvíľu mi trvalo, kým som sa zorientoval, čo to pre mňa znamená. Prinútilo ma to trošku si premietnuť svoje doterajšie aktivity, čo sa prejavilo aj v mojej improvizovanej reči. Ale myslím, že nie je zlé na chvíľu sa obzrieť, čo za nami je,“ povedal Miro Žbirka. 

Krištáľové krídlo si v nedeľu večer odniesla aj hudobná skupina Fragile, ktorej súčasťou je aj herečka a speváčka Helena Krajčiová. Tá prítomných prekvapila svojim veľkým tehotenským bruškom - ryšavke sa totiž už blíži termín pôrodu. No aj napriek tomu prišla cenu prevziať spolu so svojimi kolegami. „Je to veľmi príjemný pocit. Je to ťažká práca fungovať v tomto á capella žánri, je za tým veľa driny. Boli mesiace, keď sme spali štyri-päť hodín. Krídlo funguje ako ďalšia motivácia. Každopádne som rád, že takéto oceňovanie vôbec existuje a dáva priestor vidieť množstvo úžasných ľudí, ktorí na Slovensku sú,“ uviedol šéf skupiny Fragile Braňo Kostka.

Herečka Táňa Pauhofová, ktorá získala cenu v kategórii divadlo a audiovizuálne umenie, si ju prevzala až po priamom prenose - vo vedľajšej sále novej budovy SND totiž hrala v predstavení Madame Bovary. „O ocenení som sa dopočula, keď som prebiehala z jedného výstupu na druhý. Som šťastná, počas predstavenia som nato nemala čas, ale teraz sa už teším a je mi veľkou cťou. Akékoľvek ocenenie je krásna vec za tú energiu, čo človek do toho dáva,“ skonštatovala Táňa Pauhofová.

Fotografie z priameho prenosu si môžete pozrieť v našej GALÉRII >>

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu