Sobota11. máj 2024, meniny má Blažena, zajtra Pankrác

Silné chvíle pre Rozborila: Spoveď o rakovine a neplodnosti!

Vilo Rozboril sa opäť dozvedel o silnom ľudskom príbehu. Zobraziť galériu (5)
Vilo Rozboril sa opäť dozvedel o silnom ľudskom príbehu.

BRATISLAVA - Strach a hanblivosť! To sú dôvody, pre ktoré mnohí ľudia pri rôznych ťažkostiach nezájdu za lekárom. V to, že bolesti samé odídu, veril aj Peter (33). Nakoniec sa krátko po svadbe dozvedel, že trpí rakovinou semenníkov a nemôže mať preto deti. Spočiatku to znášal ťažko, no už dokáže o diagnóze rozprávať. Podľa Vila Rozborila (46), moderátora Modrého z neba, ide o naozaj silnú a otvorenú spoveď.

Nečakané a nepríjemné! Také boli bolesti, ktoré prežíval Peter P. Hovoril si, že to prejde, že nejde o nič vážne. No tieto nádeje sa rozplynuli po výsledkoch od lekára. Krátko po svadbe dostal tú najhoršiu facku od života. Diagnóza totiž znela: rakovina semenníkov.

„Keď mi lekár povedal, že už vlastné deti mať nebudeme, že ide o zhubný nádor a treba prejsť chémiou, tak moje pocity boli všelijaké. Nevedel som, či chcem ešte žiť, či mám prečo žiť. Bolo obdobie, keď som Veroniku doslova od seba odháňal, lebo je ešte mladá žena, ktorá by si mala zažiť a užiť pocit materstva,“ povedal Peter, ktorý s manželkou plánoval mať potomka.

Najťažšie pocity prežíval v období, keď väčšina ich kamarátov čakala vlastné deti. Znášal to ťažko, no dnes už nemá problém hovoriť o tom, čo ho trápi. „Pre mňa je to silná a otvorená spoveď. Videl som štatistiky - vraj rakovina semenníkov končí u mužov tragicky hlavne preto, že sa hanbia a prídu za lekárom neskoro. Peter bude pre ostatných návodom, ako byť na ten svoj ‚miešok‛ zaťažený ‚rozumne‛,” povedal nám k dnešnému príbehu Modrého z neba moderátor Vilo Rozboril.

 

 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu