Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Trápenie zajakavého speváka z Talentu: Žije osudom svetovej hviezdy!

Miroslav Sýkorá má podobné trápenie ako svetovo známy spevák Scatman John. Zobraziť galériu (7)
Miroslav Sýkorá má podobné trápenie ako svetovo známy spevák Scatman John.

BRATISLAVA – Úspešný aj s hendikepom! Hviezdou nedeľného vydania šou Česko Slovensko má talent bol bez pochýb nádejný spevák Miroslav Sýkora (25), ktorý dojal celú porotu. Mladík zo Stredy nad Bodrogom sa totiž od malička zajakáva. Keď však spieva, rečovú vadu na jeho prejave nebadať. Zaujímavosťou je, že s podobným problémom v minulosti bojovala aj hviezda svetového formátu – spevák známy pod umeleckým menom Scatman John (†57).

Miroslav Sýkora trpí už od svojich piatich rokov vážnou poruchou reči, ktorú nie je badať len vtedy, keď spieva. Život s takýmto hendikepom pochopiteľne nie je jednoduchý a dvadsaťpäťročný mladík sa netají tým, že by sa ho rád zbavil. „Verím, že sa mi to podarí,” poznamenal v topkárskom online rozhovore.

Semifinalista talentovej súťaže by sa však nemal vzdávať ani vtedy, ak sa mu jeho trápenie nepodarí odstrániť. Vzorom pre Miroslava môže byť napríklad spevák John Paul Larkin, ktorý je ako Scatman John známy po celom svete. Umelec z Kalifornie trpel odmalička zajakávaním, ktoré zmizlo len vtedy, keď spieval. Sám s obľubou hovorieval, že sa mu v živote podarilo zmeniť svoj najväčší problém na najväčší klad. Počas života získal za albumy a single množstvo cien a ocenení.

Sýkoru sme oslovili s otázkou, či je pre neho Scatman John v niečom inšpiratívny. „Počul som ho už spievať, ale jeho príbeh veľmi nepoznám,” reagoval mladík, ktorý má doma aj jeden z albumov svetovo úspešného speváka.

VIDEO: Scatman John a jedna z jeho najznámejších skladieb s názvom I'm A Scatman.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu