Pondelok6. máj 2024, meniny má Hermína, zajtra Monika

Mamička Kirschner: Nakojila dcéru a vybehla na pódium!

Jana Kirschner Zobraziť galériu (8)
Jana Kirschner

PRAHA - Svoje prvé veľké vystúpenie po marcovom pôrode absolvovala v sobotu na Sázavafeste v Benešove pri Prahe slovenská speváčka Jana Kirschner. V zákulisí sa objavila aj s dcérou Matildou, ktorá budila pozornosť veľkými chráničmi sluchu.

Potom, čo absolvovala dojčenie, čakala spokojne dcéra Kirschner a britského producenta Eddieho Stevensa, až sa jej mama vráti z pódia. "Je to pre nás veľká skúška, rodičovská aj hudobná. Matilda to zvláda fantasticky, asi vidí, že my to tiež nijako hystericky neprežívame, tak je veľmi pokojná," povedala novinárom tridsaťdvaročná Kirschner. Populárna speváčka oznámila, že sa v novembri chystá nakrúcať nový album, ktoré bude možno ovplyvnený jej materstvom.

"Zrazu sa začnú človeka dotýkať témy, o ktorých netušil. Chce spievať o niečom inom ako o tom jednom, prípadne dvoch vzťahoch. Je to moc zaujímavé a veľké dobrodružstvo. Mám veľké plány, ale čo z toho sa mi pri praní plienok a podobne podarí vytvoriť, to zatiaľ netuším," povedala Kirschner. Dodala, že so stratou inšpirácie sa v čase tehotenstva a v prvých dvoch mesiacoch po pôrode cítila zmätená.

"Ale už sa objavuje veľa inšpirácie, ktorá prichádza odinakiaľ než predtým. Všímam si veci, ktoré sa ma predtým akoby nedotýkali, a otvorili sa mi tak nejako oči. Už to niesú také sebecké vyjadrovania o láske, ale všeobecné pozorovanie spoločnosti a všetkého, čo sa okolo deje. Ako matka vidím nové veci," uviedla.

Kirschner spresnila, že chystaný album vznikne v zahraničí, pravdepodobne v Poľsku. Po dvanástich rokoch tiež pravdepodobne začne spolupracovať s novými mladými ľuďmi, ktoých  stretla v Londýne, kde žije.

Fanúšikom v Benešove zahrala Kirschner so svojou sprievodnou kapelou netradičné pop z oceneného minuloročného albumu Krajina rovina. "Je to náročnejšie, hráme s elektronikou, a ja už nie som len speváčka, ale mačkám všelijaké podivné gombíky," podotkla k piesňam, ktoré svojou dĺžkou a náročnými aranžmánmi pôsobia ako krok proti nepísaným zákonom hudobného šoubiznisu.

Sama Kirschner nahrávku Krajina rovina charakterizuje ako "intímny a slobodný album, ktorý láme všetky doterajšie hranice". Rodáčka z Martina, ktorá sa v necelých 17 rokoch zúčastnila súťaže Miss Slovensko, kde sa prebojovala do finále a skončila na piatom mieste, svoj prvý album vydala v roku 1996. O rok neskôr ju slovenská Hudobná akadémia ocenila titulom Objav roka. V roku 1999 získala cenu Grand Prix Radio, ktorú udeľujú najväčšie rozhlasové stanice na Slovensku. Zároveň zvíťazila v ankete Zlatý slávik v kategórii Speváčka roka.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu