Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Tisíce sviečok a kvetov! Vila Karla Gotta sa zmenila na pútnické miesto, davy ľudí v smútku

Ulice Nad Bertramkou sa premenila na obrovské spomienkové centrum na počesť speváka Karla Gotta Zobraziť galériu (4)
Ulice Nad Bertramkou sa premenila na obrovské spomienkové centrum na počesť speváka Karla Gotta (Zdroj: Profimedia)

PRAHA - Ľudia rozličných vekových kategórií. Mladí, ale aj tí starší. Všetci tí sa už od osudnej stredy 2. októbra, kedy sa verejnosť dozvedela o úmrtí českého speváckeho velikána Karla Gotta, stretávajú na ulici Nad Bertramkou. Prichádzajú k slávnej vile nebohého speváka a tá sa pomaly, ale isto stáva až pútnickým miestom.

Miesto od úmrtia Gotta zaplnila neprekonateľne veľká vlna kondolenčných symbolov vrátane kvetov či množstva sviec, ktoré doslova zaplavili miesto pred slávnou vilou tohto zosnulého umelca.

Smútiaca verejnosť prináša pražskej
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: Profimedia)

Na mieste sa sú stále ľudia

Už od prvých chvíľ, keď sa verejnosť dozvedela, že Karel Gott už nie je medzi živými, sa na mieste zastavovali ľudia všetkých vekových kategórií. S nimi pribúdali nekonečné počty sviečok, kvetín či odkazov do neba. Ľudia začali prakticky okamžite a spontánne prichádzať.


Scenár poslednej rozlúčky s Gottom: Zádušná omša s kardinálom, štátny smútok... Bílá mu splní posledné želanie!


Ulica sa tak premenila na veľké spomienkové centrum, kde sa neustále niekto nachádza a na miesto smerujú ďalší a ďalší ľudia, ktorí si chcú pripomenúť nebohého Karla Gotta. Podľa portálu Echo24 nie je dokonca vôbec jednoduché si v blízkosti tohto miesta zaobstarať čo i len sviečku, pretože všetky sú už vykúpené. 

Smútiaca verejnosť prináša pražskej
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: Profimedia)

Trafia sem aj bez mapy

Tí, ktorí sa v miestnej časti nevyznajú, sa aj bez mapy dostanú ku Gottovmu sídlu. Stačí ísť s početným davom ľudí, ktorý na miesto neustále a neprestajne prichádza. Každý chce prispieť svojím odkazom pre "zlatého slávika". Ulica je teda obklopená nielen množstvom ľudí, ale aj nekonečným množstvom predmetov, ktoré títo spomínajúci prinášajú na ulicu Nad Bertramkou. Tá sa v týchto dňoch skutočne premenila na veľké priehrštie žiariacich sviečok pred vilou.


Obrovská bolesť Charlotte Gottovej (13): Nahrávanie rozlúčkovej piesne s otcom (†80)... Takmer to nezvládla!


​Česká vláda vyhlásila na deň pohrebu Karla Gotta štátny smútok. Pohreb bude prebiehať na želanie najbližšej rodiny so štátnymi poctami v katedrále svätého Vita. Posledná rozlúčka s Gottom pre verejnosť sa uskutoční 11. októbra od ôsmej ráno do desiatej hodiny večer v paláci Žofín.

Smútiaca verejnosť prináša pražskej
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: Profimedia)

Zádušná svätá omša sa bude konať v nasledujúci deň o 11:00 len pre pozvaných hostí. Legendárny český spevák Karel Gott zomrel 1. októbra minulý týždeň po ťažkej chorobe vo veku 80 rokov.

Viac o téme: Karel GottPietne miestoBertramka
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu