Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Beňová vylučuje priame kontakty Kočnera na politikov, podľa Štefanca je to výsledok vlády Smeru

Monika Beňová Zobraziť galériu (3)
Monika Beňová (Zdroj: TASR /Michal Svítok)

BRATISLAVA - Europoslankyňa za stranu Smer-SD Monika Beňová vylučuje priame kontakty Mariana Kočnera na politikov.

„Marian Kočner, tak ako ho poznám ja, skôr priame kontakty s politikmi vylučujem. Síce som s ním od roku 2006, keď proti mne kandidoval na post primátora Bratislavy, bola len v sporadickom kontakte, ale matne si ešte pamätám, ako začiatkom roku 2000 podobne v spoločnosti rozprával, ako je v kontakte s ´kádehákmi´ a ´miklošovými ľuďmi´. Veľmi pochybujem, že bol v osobnom kontakte s Bugárom, Ficom, Kaliňákom či s kýmkoľvek z vrcholových politikov, podobne ako pochybujem, že bol v minulosti v kontakte s Ivanom Miklošom či Pavlom Hrušovským," vysvetlila Beňová.


Čítajte aj: Nové odhalenie z THREEMY: Kočner nadával zaťovi spravujúceho jeho firmy do sráčov, strach po vražde


Považuje za úplne nepravdepodobné, že by Kočner mal čo len minimálnu možnosť akýmkoľvek spôsobom ovplyvňovať politické rozhodnutia politických strán a hnutí v minulosti aj teraz. „Teraz je hlavne dôležité, aby vyšetrovacie tímy mali vytvorené všetky podmienky na svoju prácu a aby na nich nebol vyvíjaný tlak, mediálny ani politický," dodala europoslankyňa.

Mariana Koćnera priviezli s
Zobraziť galériu (3)
 (Zdroj: TASR/Dušan Hein)

Doteraz zverejnená komunikácia podľa europoslanca za KDH Ivana Štefanca naopak svedčí o hĺbke marazmu, do ktorého sa Slovensko dostalo po viac ako desaťročí vlády Smeru a jeho spojencov. „Beztrestne sa tu vyformovali zločinecké skupiny, ktoré ovplyvňovali policajtov, prokurátorov, sudcov a dokonca aj vládnych politikov. Držím palce odvážnym vyšetrovateľom a prokurátorom, ktorí potrebujú mať rozviazané ruky. Ak príde po najbližších voľbách k zmene, budú mať všetky prostriedky, aby mohli bez strachu pracovať," priblížil Štefanec.

Europoslancov komunikácia neprekvapila 

Europoslancov, ktorí reprezentujú koalíciu Progresívne Slovensko/Spolu Michala Šimečku, Vladimíra Bilčíka a Martina Hojsíka zverejnená komunikácia neprekvapila. Podľa nich sa potvrdilo, že súčasná generácia politikov zlyhala. „Už len existencia podozrení prepojenia medzi čelnými predstaviteľmi štátu a Kočnerom je neakceptovateľná. Strata súdnosti a morálnych zábran odchádzajúcej generácie politikov ohrozuje bezpečnosť, slobodu a budúcnosť Slovenska. Počas posledných tridsiatich rokov bol Kočner vždy na strane zla - vraždou Jána Kuciaka a Martiny Kušnírovej a kauzou Gamatex a obsadením TV Markíza útočil na slobodu slova, biznisom v kauze Pezinská skládka vážne ohrozoval zdravie ľudí a životné prostredie. Prepojenie a kontakty s Kočnerom musia byť pre každého politika okamžite diskvalifikujúce," povedal Hojsík.

Martin Hojsík
Zobraziť galériu (3)
Martin Hojsík  (Zdroj: TASR - Jaroslav Novák)

Mobilný telefón Kočnera podľa Petra Polláka potvrdil, že Fico, Danko a Bugár mali k nemu veľmi blízko, a to aj napriek tomu, že všetci traja dobre vedeli, že Kočner svojimi mafiánskymi aktivitami Slovensku škodí. „S veľkou pravdepodobnosťou, aj napriek tomu, že všetci traja v tejto krajine vládnu, mali pred ním rešpekt a možno aj strach z toho, aké informácie na nich Marian Kočner má. Je neospravedlniteľné, že ľudia, ktorí majú pomáhať obyčajným ľuďom, možno pomáhajú gaunerom, mafiánom či objednávateľom vrážd," dodal europoslanec.

Viac o téme: Smer-SDMonika BeňováIvan Štefanec
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu