Piatok29. marec 2024, meniny má Miroslav, zajtra Vieroslava

Marček obvinil Mikloša, že ho drží vyšetrovateľ na Ukrajine kvôli kšeftom: Dokázateľné klamstvo

Peter Marček a Ivan Mikloš Zobraziť galériu (4)
Peter Marček a Ivan Mikloš (Zdroj: TASR – Marko Erd, Jakub Kotian)

BRATISLAVA - Kontroverzný poslanec Peter Marček vytiahol na Ivana Mikloša, ktorý pôsobí na Ukrajine, šokujúce obvinenie. Vo svojom statuse tvrdí, že slovenský exminister financií mal dostať príkaz neopustiť Ukrajinu priamo od tamojšieho prokurátora. Reakcia Mikloša na seba nenechala dlho čakať. Tvrdí, že ide o klamstvá a zvažuje právne kroky.

Peter Marček sa v úvode odvolával aj na ukrajinského poslanca Alexeja Dudinského "V štátnej ukrajinskej televízii sa približne pred 3 týždňami objavilo meno nášho ekonomického experta na globálne „reformy“ Ivana Mikloša," začal v statuse poslanec Marček na margo šéfa strategickej skupiny poradcov na podporu reforiem na Ukrajine, ktorým Ivan Mikloš je. 

Peter Marček
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: TASR/Štefan Puškáš)

Príkaz neopúšťať Ukrajinu

"Ten, ako vieme, mal „radiť“ a riadiť takú istú ekonomickú „transformáciu“ ako u nás. Ale vraj to tam mal ešte viac ostrihať dohola. A na takéto vystrihanie na Havla národného, ekonomického a prírodného bohatstva Ukrajiny sa už vraj nemohol pozerať ukrajinský generálny prokurátor, ktorý mal podľa mojich informácií dať príkaz Miklošovi, aby neopustil krajinu," vyhlásil na sociálnej sieti Marček.

Mikloš sa poradí o právnych krokoch 

Na včerajší večerný status Marčeka už reaguje aj dotknutý exminister Mikloš. "Od rána mňa a moju asistentku kontaktujú novinári, ale aj iní ľudia, že čo hovorím na status poslanca Marčeka," píše Mikloš. Podľa neho sa Marček odvoláva na údajné, tri týždne staré verejné vystúpenie poslanca Alexeja Dudinského. "Celé je to, samozrejme, nezmyselná a vedomá lož," bráni sa Mikloš.

Mikloš sa chce poradiť s právnikmi ohľadom tvrdení poslanca Marčeka
Zobraziť galériu (4)
Mikloš sa chce poradiť s právnikmi ohľadom tvrdení poslanca Marčeka  (Zdroj: TASR - Jakub Kotian)

Ten navyše tvrdí, že poslanec Alexej Dudinskyj, ako ho nazýva Marček v statuse, neexistuje. "Existuje Alexander Dubinskyj, ten však nemal ani v parlamente, ani v televízii žiadne vystúpenie, v ktorom by spomínal moje meno," uvádza Mikloš.

Marček obvinil Mikloša, že
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: Facebook/Ivan Mikloš)

Mikloš rovnako spochybňuje vyjadrenia o spomínanom zákaze opúšťať krajinu. "Rovnako neexistuje žiadny príkaz generálneho, ani žiadneho iného ukrajinského prokurátora, ktorý by mi bránil opustiť Ukrajinu. Z Kyjeva som naposledy do Bratislavy odletel minulý týždeň v stredu a vrátil som sa sem naspäť včera večer," píše exminister financií. Ten status uzatvára, že po návrate sa chystá poradiť s právnikmi.

Na šírení statusu poslanca Petra Marčeka sa podieľal aj dezinformačný web Hlavné správy a Mikloš sa v konečnom dôsledku rozhodol, že právne kroky teda nezváži len voči Marčekovi, ale aj voči spomínanému webu. Hlavné správy sa už ale medzičasom Ivanovi Miklošovi ospravedlnili. Web sám uznal, že Marček im poskytol nepravdivú informáciu, ktorú zdieľal aj na sociálnej sieti.

Viac o téme: Ivan MiklošUkrajinaPeter Marček
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu