Utorok19. marec 2024, meniny má Jozef, zajtra Víťazoslav

Prvý zvrat v prezidentskej kampani: Menyhárt sa vzdal kandidatúry! Neuveríte, koho podporil

Zobraziť galériu (2)
(Zdroj: topky)

BRATISLAVA - Predseda mimoparlamentnej Strany maďarskej komunity (SMK) József Menyhárt sa v utorok vzdal kandidatúry na post prezidenta, uviedol to počas tlačovej konferencie v Bratislave. Ako povedal, vzdáva sa v prospech Roberta Mistríka.

Menyhárt verí, že jeho rozhodnutie presvedčí ostatných demokratických kandidátov, aby prehodnotili svoje postoje. „V uplynulých týždňoch sme boli svedkami rôznych vyhlásení od kandidátov ohľadom odstúpenia. Chcem byť človekom činov, preto som nepredstúpil pred vás so žiadnym apelom alebo prísľubom, ale preto, aby som vás informoval, že dnes odstupujem z kandidatúry v prospech najsilnejšieho pravicového demokratického kandidáta, pána Roberta Mistríka,“ uviedol. 

Voľte Mistríka

Predseda SMK vyzval všetkých sympatizantov strany, ale aj maďarských voličov, aby už v prvom kole podporili Mistríka, aby bolo koho voliť aj v druhom kole. Podľa neho je našou spoločnou zodpovednosťou, aby sme ľudí minulosti a politického biznisu nepustili do paláca. „Je aj mojou zodpovednosťou, aby som dopomohol k zmene,“ uviedol. 

József Menyhárt
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: SITA/Diana Černáková)

„V krátkej histórii Slovenska maďarskí voliči vždy podporovali demokratické sily, verím, že sa pridajú aj teraz,“ povedal Menyhárt. „Pán Šefčovič je človekom, ktorý má vymenovať pána Fica za predsedu Ústavného súdu – to hovorí samo o sebe. Pán Harabin je najväčším politickým podvodníkom týchto volieb: vydáva sa za antisystém, pričom je stelesnením najhorších systémov Slovenska za uplynulých rokov: komunistického, mečiarovského a nakoniec smeráckeho,“ dodal.

Prvé kolo prezidentských volieb bude 16. marca. Ak v prvom kole ani jeden z kandidátov nezíska nadpolovičnú väčšinu platných hlasov voličov, bude sa konať 30. marca druhé kolo. Postupujú doň dvaja najúspešnejší kandidáti z prvého. Hlasovať sa bude od 7. h do 22. h. V abecednom poradí kandidujú Béla Bugár, Zuzana Čaputová, Martin Daňo, Štefan Harabin, Eduard Chmelár, Marian Kotleba, Milan Krajniak, František Mikloško, Robert Mistrík, Maroš Šefčovič, Róbert Švec, Bohumila Tauchmannová, Juraj Zábojník a Ivan Zuzula.

Viac o téme: PrezidentKandidatúraJózsef Menyhárt
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu