Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Prezidentské voľby 2019: Gratulujem Slovensku k prvej prezidentke, odkázal Matovič

Zuzana Čaputová
Zuzana Čaputová (Zdroj: Topky/Ján Zemiar)

BRATISLAVA – Hnutie OĽaNO gratuluje Slovensku k prvej prezidentke a Zuzanu Čaputovú vyzýva, aby bola prezidentkou všetkých občanov SR bez ohľadu na politickú orientáciu. Uvádza sa to v stanovisku hnutia k výsledkom druhého kola prezidentských volieb.

"Gratulujem Slovensku, že prvýkrát od jeho vzniku tento úrad nebude zastávať komunista ani 'chcelbyťkomunista'," uviedol predseda hnutia Igor Matovič, ktorý zagratuloval aj ľuďom "dychtiacim po lepšom Slovensku", za to že ubránili prezidentský palác a nedovolili ho ovládnuť človekom, ktorého podporovala vládna mafia. 

"Prosim Zuzanu Čaputovú, aby bola prezidentkou všetkých občanov Slovenskej republiky. Aby sa snažila intenzívne komunikovať aj s voličmi Kotlebu, Harabina, Kollára, Smeru, SNS ... či nevoličmi. Aby sa snažila pochopiť ich problémy a pomohla hľadať ich riešenia," dodal Matovič, podľa ktorého vo voľbách nevyhral liberalizmus, ale spoločné vzopätie liberálov aj kresťanov, ktorí sa nedali zastrašiť. 

Podľa predbežných výsledkov zvíťazila v druhom kole prezidentských volieb Zuzana Čaputová, ktorá po sčítaní viac ako troch štvrtín okrskových zápisníc získala 57,53 percenta hlasov. Jej protikandidát Maroš Šefčovič, ktorý zatiaľ získal 42,46 percenta hlasov, uznal porážku a zagratuloval Čaputovej k víťazstvu. Účasť vo voľbách zatiaľ dosiahla 40,86 percenta.

Viac o téme: Igor MatovičZuzana Čaputová
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu