Streda24. apríl 2024, meniny má Juraj, zajtra Marek, Marko, Markus

FOTO ako dôkaz, že staručká vŕba pri Hlohovci, ktorú chce starostka vyťať, je opradená nejasnosťami

Vŕba v Dolných Zeleniciach. Zobraziť galériu (4)
Vŕba v Dolných Zeleniciach. (Zdroj: Tip čitateľa)

DOLNÉ ZELENICE – Kým v úradnom dokumente stojí, že vŕba má obvod kmeňa 140 centimetrov, náš čitateľ má fotky ako dôkaz, že je to inak. Podľa neho sa plánuje nezákonný výrub stromov, pretože vŕba, jaseň i javor prekážajú vo výstavbe rodinných domov. Starostka obce sa však od jeho podozrenia dištancuje.

Vaše tipy

Krátko po tom, čo bolo na webovej stránke obce Dolné Zelenice zverejnené upovedomenie o začatí konania o návrhu na výrub troch stromov, sa do redakcie Topiek ozval čitateľ, ktorý sa nazdáva, že ide o nezákonné vysekanie stromov.

Vŕba v Dolných Zeleniciach.
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: Tip čitateľa)

Svoje tvrdenie opiera o podľa neho nepravdivé údaje v dokumente. V ňom sa totiž píše, že vŕba s obvodom kmeňa 140 centimetrov zasahuje do plánovanej prístupovej cesty pre výstavbu rodinných domov. „Ide o veľmi starý strom so skutočným obvodom cca 470 cm,“ upozornil čitateľ. Ten nám zaslal aj fotky, z ktorých je viditeľné, že vŕba je ozaj širšia než sa uvádza v dokumente.       

Vŕba v Dolných Zeleniciach.
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: Tip čitateľa)


Čítajte aj: Šokujúce VIDEO z D1: Cudzinec sa držal na Žilinu, značky ho však zmiatli, takú dohru nečakal


S čitateľovým podnetom sme konfrontovali starostku danej obce. Dagmar Jakubcová však odmieta jeho podozrenie, že návrh na výrub je v rozpore so zákonom. „V súvislosti s výrubom vŕby Vás môžem uistiť, že nejde o žiadny nelegálny výrub, pretože žiadny výrub ešte nebol uskutočnený a vŕba je stále na svojom mieste. Táto záležitosť je v štádiu riešenia a nebolo vydané ani podpísané právoplatné rozhodnutie o povolení výrubu,“ reagovala starostka v Dolných Zeleniciach. Navrhovateľom výrubu je pritom aj starostkina sestra, Monika Jakubcová.

Upovedomenie
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: dolnezelenice.sk)

Viac o téme: Dolné ZeleniceVýrub
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu