Štvrtok16. máj 2024, meniny má Svetozár, zajtra Gizela

Takto kontrolujú policajti parkovanie v Košiciach: Páni, nedáte si pokutu sami?

(Zdroj: Tip čitateľa)

KOŠICE – Aj napriek voľným parkovacím miestam posádka mestskej polície suverénne zaparkovala na chodníku! A pritom sami páni policajti kontrolovali zodpovednosť vodičov. Košickí mestskí policajti tak urobili minulý týždeň na Štúrovej ulici v centre mesta a nafotil ich náš všímavý čitateľ.

Vaše tipy

Fotky sme preposlali na magistrát a požiadali o vyjadrenie. Poverený náčelník Mestskej polície Ján Palčík uviedol, že hliadka v tom čase vykonávala kontrolu plateného parkovania za pomoci mobilného terminálu. „Keďže sa v danom čase v bezprostrednom okolí nenachádzalo žiadne voľné parkovacie miesto, hliadka odstavila služobné motorové vozidlo na začiatok chodníka s prihliadnutím na minimálne obmedzenie iných účastníkov cestnej premávky,“ informoval nás.

Na našu pripomienku, že v blízkosti predsa boli tri voľné parkovacie miesta, J. Palčik dodal: „Naša hliadka nechcela zaberať parkovacie miesta, ktorých je v centre mesta nedostatok.“  A ďalej uvádza: „Na základe výnimky vydanej KDI KR PZ Košice v zmysle § 140 ods. 1) písm. b) zák. SNR č. 8/2009 Z. z. o cestnej premávke môže príslušník MsP Košice pri plnení pracovných úloh v nevyhnutných prípadoch porušiť pri vedení služobného motorového vozidla zákaz vyplývajúci z dopravnej značky označujúcej zákaz vjazdu, zákaz zastavenia, zákaz státia, iný zákaz, zónu s dopravným obmedzením, pešiu zónu, obytnú zónu a školskú zónu,“ dodal Palčík. Policajti sa tak podľa neho nedopustili žiadneho porušenia predpisov.

Policajti zaparkovali na chodníku. Mali pri tom k dispozícii voľné parkovacie miesta.
Zobraziť galériu (1)
Policajti zaparkovali na chodníku. Mali pri tom k dispozícii voľné parkovacie miesta.  (Zdroj: Tip čitateľa)

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu