Utorok7. máj 2024, meniny má Monika, zajtra Ingrida

Policajná arogancia v službe: Zaparkoval v zákaze a išiel na kávičku, vraj pracovnú!

Policajt v akcii Zobraziť galériu (7)
Policajt v akcii

PRIEVIDZA – Slušní policajti dostali opäť poriadne „po hube.“ Tentokrát to však vyzerá, že od svojho kolegu, ktorý nahneval viacerých obyvateľov Prievidze. Pozornému čitateľovi Topiek z tohto mesta sa totiž podarilo na fotografiách zachytiť, ako si zo zákona urobil trhací kalendár práve muž zákona, ktorý dohliada na jeho dodržiavanie. Policajt tvrdí, že pracoval a zákon neporušil.

Všetko sa odohralo v piatok, krátko pred koncom služby. Okolo pol tretej sa jeden z tamojších policajtov rozhodol odskočiť si počas pracovnej doby na kávičku. Podľa čitateľa to vyzeralo, že si odskočil s priateľmi, keďže sa veselo smiali nič nenaznačovalo, že by išlo o pracovné stretnutie.  Aby toho nebolo dosť, arogantne zaparkoval na chodníku a ešte priamo vedľa značky zákaz zastavenia. Navyše zaparkoval tak nešikovne, že znemožnil chodcom plynulý prechod po chodníku k priechodu cez cestu. Ak by nebol taký lenivý, poprípade sa tak neponáhľal, mohol by zaparkovať o pár metrov ďalej. Policajná stanica je totiž hneď oproti podniku cez cestu a navyše muži zákona tu majú vyhradené parkovanie.

Veselé posedenie trvalo podľa nášho čitateľa asi pol hodinu. Keď policajt skončil, veselým krokom prešiel k autu a odišiel. „Zavadzal svojím služobným Golfom všetkým tým občanom, ktorí sa na jeho výplatu skladajú daňami a v pracovnej dobe si užíval veselý kaviarenský život,“ napísal nahnevaný čitateľ.

Policajta však zrejme žiadny postih nečaká. Zastali sa ho jeho nadriadení. "Policajt na fotografii je dopravný inžinier a v jeho náplni práce sú okrem iného aj rôzne rokovania priamo na mieste určenia. Uvedení páni boli spolupracovníci pána, ktorý je stavebný dozor objektu a chceli od  dopravného inžiniera informácie ohľadom projektovej dokumentácie, ktorú vidieť aj na stole (viď foto). Miesto jednania si policajt nevyberal, toto určil stavebný dozor," napísala nám trenčianska policajná hovorkyňa Elena Antalová.

Policajt sa bráni, že dodržal zákon aj pri parkovaní."Vozidlo bolo odparkované na chodníku, pričom zostal voľný priestor pre chodcov 1,5 m, čo je v súlade so zákonom o cestnej premávke. Na záver... uvedené osoby mi nie sú kamarátmi, išlo o pracovné stretnutie v súvislosti s plnením si úloh vyplývajúce mi zo služobného zaradenia ako dopravného inžiniera ODI Prievidza," dodal.



Stali ste sa svedkom podobnej situácie? Pošlite nám vaše zážitky, videá a fotky na tipy@topky.sk.

Vaše tipy
 

Policajná stanica (budova vpravo)
Zobraziť galériu (7)
Policajná stanica (budova vpravo)  (Zdroj: topky)

Namáhavé pracovné stretnutie
Zobraziť galériu (7)
Namáhavé pracovné stretnutie  (Zdroj: Tip čitateľa)

Chodci museli policajné auto obchádzať
Zobraziť galériu (7)
Chodci museli policajné auto obchádzať  (Zdroj: topky)

Pri stole bolo veselo
Zobraziť galériu (7)
Pri stole bolo veselo  (Zdroj: topky)

 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu