Pondelok6. máj 2024, meniny má Hermína, zajtra Monika

Svet sa smeje gréckemu premiérovi: Pieseň F*ck you Papandreu sa stala hitom!

Papandreu sa stal terčom neznámeho vtipálka
Papandreu sa stal terčom neznámeho vtipálka

BRATISLAVA - Nielen vtipy, ale už aj piesne sa skladajú na adresu problémového Grécka. Kríza, v ktorej sa zmieta eurozóna, vrcholí. Grécky premiér Jorgos Papandreu najnovšie čelí tlaku a jeho vláde hrozí, že bude odvolaná. Na túto situáciu lzareagovali istí vtipálci po svojom. A výsledok ich tvorivej činnosti naozaj stojí za to. Veď posúďte sami.

Len pred pár dňami sme vám na topkách ponúkli výber tých najlepších vtipov a štipľavých komentárov týkajúcich sa Grécka a nelichotivej situácie, v ktorej sa ocitlo. Niektorí ľudia sú však natoľko kreatívni, že kvôli tejto, po uši zadĺženej juhoeurópskej krajine, zo seba na chvíľu spravili skladateľov a zložili pesničku.

Hudobný podklad bude zrejme väčšine z vás známy, ide totiž o notoricky známy hit rakúskeho speváka Falca. Text je však už samozrejme autentický, a presne ušitý na mieru Grécka. Presnejšie, jeho premiéra Jorgosa Papandreua. Z toho si neznámy autor poriadne vystrelil a nič mu nedaroval.

Pieseň začína veršom o tom, že grécky predseda vlády stojí na čele krajiny, ktorá sa ocitla na pokraji bankrotu. Text ale vzápätí pritvrdí a konštatuje, že Gréci si požičiavajú mnoho a míňajú ešte viac. A zatiaľ čo predstavitelia EÚ pripravili plán na záchranu krajiny, Papandreu to má v ri*i. Dokonca takmer vypísal referendum o druhom balíku finančnej pomoci, čo zástupcov eurozóny priam rozhorčilo. No a hudobný skvost sa končí chytľavým refrénom, v ktorom sa namiesto "Amadeus" spieva "Pa pa pa Papandreu".

Pieseň o Grécku

 

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu