Sobota20. apríl 2024, meniny má Marcel, zajtra Ervín

Výsledky prezidentských volieb: Kažimír nesúhlasí so Smerom, strana by mala priznať prehru

Peter Kažimír Zobraziť galériu (2)
Peter Kažimír (Zdroj: Topky/Vlado Anjel)

BRATISLAVA - Minister financií a podpredseda strany Smer-SD Peter Kažimír nesúhlasí s vyhlásením Smeru-SD, že vyšiel z prezidentských volieb posilnený. Uviedol to v reakcii na vyhlásenie tlačového odboru strany k výsledkom prezidentských volieb.

"Ako by mohla byť najsilnejšia politická strana v krajine posilnená volebným procesom, v ktorom aby neuškodila vlastnému kandidátovi, nemohla sa k nemu ani naplno prihlásiť. Jediným posilneným je Maroš Šefčovič, ktorý v osobnej voľbe získal podporu trištvrte milióna voličov zo všetkých kútov Slovenska," myslí si Kažimír.


Čítajte aj: OFICIÁLNE VÝSLEDKY Čaputová ovládla najmä západ a stred, Šefčoviča volili hlavne na východe


Podľa jeho názoru je potrebné si priznať, že strana Smer-SD voľby prehrala. Podotkol, že síce so cťou, ale prehrala. "Musíme byť na seba prísni, nepostačuje porovnávať sa s málo významnou parlamentnou opozíciou," poznamenal.

Odvaha povedať si pravdu

Spôsob, ako trend poklesu podpory verejnosti zvrátiť, vidí v odvahe povedať si pravdu a pracovať všetkými politickými prostriedkami na poctivej zmene. Koaličná strana Smer-SD v nedeľu blahoželala Zuzane Čaputovej k zvoleniu za prezidentku SR.

Zuzana Čaputová
Zobraziť galériu (2)
 (Zdroj: SITA/Martin Medňanský)

V reakcii zdôraznila, že kandidát s podporou tejto strany Maroš Šefčovič získal viac ako 750.000 hlasov občanov, pričom si za svoj výkon a nasadenie počas prezidentskej kampane zaslúži veľký rešpekt a úctu. "Z tejto voľby, na rozdiel od opozičných parlamentných strán, vyšla strana Smer-SD posilnená," uviedol Smer-SD v stanovisku na sociálnej sieti.

Oficiálnou víťazkou druhého kola prezidentských volieb je Zuzana Čaputová so ziskom 58,4 percenta hlasov. Maroš Šefčovič získal 41,59 percenta hlasov. Výsledky potvrdila Štátna komisia pre voľby a kontrolu financovania politických strán na nedeľnej tlačovej konferencii.

Viac o téme: Smer-SDPeter KažimírZuzana Čaputová
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu