Štvrtok25. apríl 2024, meniny má Marek, Marko, Markus, zajtra Jaroslava

Väčšina volebných miestností sa uzavrela, predĺžené hlasovanie bude na dvoch miestach

Ilustračné foto
Ilustračné foto (Zdroj: TASR/Jaroslav Novák)

BRATISLAVA - Drvivá väčšina volebných miestností na Slovensku sa uzavrela. Novinárom to potvrdil predseda Štátnej komisie pre voľby a kontrolu financovania politických strán Eduard Bárány s tým, že priebeh volieb zhodnotil ako relatívne pokojný.

Predĺžené hlasovanie bude len v jednom okrsku v Malackách a v obci Medzany v Prešovskom okrese. V prvom prípade sa začalo hlasovanie o približne 35 minút neskôr, pretože jeden z členov volebnej komisie sa nedostavil a bolo potrebné vymenovať iného.

V Medzanoch zase osoba pod vplyvom alkoholu v poobedňajších hodinách vyniesla volebnú urnu z miestnosti a poškodila ju. Tamojšia volebná miestnosť bola preto viac ako hodinu zapečatená. Volebné výsledky sa tak vzhľadom na predĺžené moratórium budú zverejňovať až po 23:16. "Zákon je v tomto prípade jednoznačný," uviedol Bárány.

O dôveru voličov sa vo voľbách prezidenta uchádza trinásť kandidátov a kandidátok. Ak nebude zvolený nový prezident nadpolovičnou väčšinou hlasov voličov, druhé kolo bude 30. marca.

Viac o téme: HlasovanieVolebné miestnosti
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu