Štvrtok18. apríl 2024, meniny má Valér, zajtra Jela

Poslanec Vaňo, ktorý zničil volebnú urnu, končí: Za svoje konanie sa ospravedlnil

Takto vyzeral incident zo soboty.
Takto vyzeral incident zo soboty. (Zdroj: Facebook/Zomri)

MEDZANY - Poslanec obecného zastupiteľstva obce Medzany (okr. Prešov) Anton Vaňo (OĽANO), ktorý v sobotu narušil priebeh prezidentských volieb, sa dnes vzdal poslaneckého mandátu. K tomuto kroku ho ešte v sobotu vyzvala strana Obyčajní ľudia a nezávislé osobnosti.

„Alkohol ovplyvnil na istú chvíľu moje konanie, konal som skratovo a spôsobil som tak nepríjemnosti sebe, svojej rodine, ale aj všetkým voličom. Za svoje konanie sa ospravedlňujem aj hnutiu OĽANO, ktoré mi umožnilo v komunálnych voľbách kandidovať, no jeho dôveru som sklamal,“ uviedol vo vyhlásení Vaňo s tým, že naďalej chce byť aktívnym občanom, najmä v oblasti športu a kultúry.

Počas prezidentských volieb Vaňo pod vplyvom alkoholu zobral volebnú urnu z miestnosti a hodil ju na cestu. Na mieste preto zasahovali policajti. Voľby boli v Medzanoch prerušené v čase od 18:50 do 20:06, keďže bolo potrebné overiť, či nedošlo k odcudzeniu lístkov alebo manipulovaniu hlasovania. O tento čas bolo potrebné predĺžiť aj hlasovanie v obci, a tým aj zverejnenie výsledkov volieb v celej krajine. Sudca Okresného súdu v Prešove Vaňovi dnes za trestný čin marenie prípravy a priebehu volieb uložil trest odňatia slobody v trvaní jedného roka s podmienečným odkladom na skúšobnú dobu dvoch rokov.

Viac o téme: Poslanec MandátMedzanyAnton Vaňo
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu