Piatok19. apríl 2024, meniny má Jela, zajtra Marcel

Poslanci NR SR si zopakujú voľbu kandidátov na ústavných sudcov: Voľných ostáva šesť kresiel

Vypočutie kandidátov na sudcov Ústavného súdu SR
Vypočutie kandidátov na sudcov Ústavného súdu SR (Zdroj: TASR - Pavol Zachar)

BRATISLAVA - Poslanci NR SR si dnes zopakujú voľbu kandidátov na sudcov ústavného súdu. V utorok nezvolili dostatočný počet. Z požadovaných desiatich kandidátov zvolili len troch. Pavol Boroň získal 76 hlasov poslancov, Martin Vernarský získal 113 hlasov a Marek Tomašovič 91 hlasov. Opakovaná voľba bude o 11:00.

Na ústavnom súde je neobsadených šesť kresiel. Dnes budú poslanci voliť spomedzi 21 kandidátov. Medzi nimi je exšéf strany Sieť Radoslav Procházka, Patrik Palša, Vieroslav Júda a Monika Jurčová. Katarína Čechová, Ladislav Duditš, Anton Dulak, Libor Duľa, Michal Ďuriš, Dagmar Fillová, Boris Gerbery, Martina Jánošíková, Eva Kováčechová, Štefan Kseňák, Michal Matulník, Peter Melicher, Soňa Mesiarkinová, Edita Pfundtner, Zuzana Pitoňáková, Peter Straka a Robert Šorl.

Zákonodarcovia budú pokračovať v rozprave k návrhu novely zákona o platových pomeroch niektorých ústavných činiteľov Slovenskej republiky z dielne opozičného hnutia OĽaNO. K zákonu vystúpi predkladateľ a líder hnutia Igor Matovič. Podľa návrhu by sa výpočet platu poslanca Národnej rady Slovenskej republiky mal odvíjať od medziročného nárastu priemernej mesačnej nominálnej mzdy zamestnanca v hospodárstve Slovenskej republiky zverejneného Štatistickým úradom SR.

Viac o téme: Voľbyústavný súdNR SR
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu