Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Do Humenného sa migranti nechystajú, tvrdí Vaľová

Jana Vaľová
Jana Vaľová (Zdroj: Jana Vaľová)

HUMENNÉ - Je oficiálne potvrdené, že 250 migrantov sa do Humenného nechystá. Tvrdí to primátorka mesta Humenné Jana Vaľová. Tému naplnenia azylového centra v Humennom utečencami považuje za pokus zneužiť v predvolebnom boji pracovný materiál z dielne ministerstva vnútra, podľa ktorého Slovensko na šesť mesiacov malo dočasne prijať 250 utečencov. Uvádza sa to vo vyhlásení primátorky Vaľovej, ktoré poskytli z tlačového referátu humenskej radnice.

Vaľová ďalej uviedla, že sa spojila s predsedom vlády Petrom Pellegrinim aj ministerkou vnútra Denisou Sakovou. „Premiér ma ubezpečil, že žiaden takýto materiál sa na rokovanie vlády zaradiť nechystá. V oficiálnom vyhlásení uviedol, že ostro odmieta zneužívanie a bezdôvodné účelové strašenie občanov témou migrácie. Keďže na žiadne iniciatívne aktivity v tejto oblasti niet v súčasnosti žiadneho dôvodu, ministerka vnútra svoj materiál stiahla,“ dodala Vaľová.

Ako ďalej uvádza, podľa vyjadrenia riaditeľa migračného úradu Ministerstva vnútra SR Bernarda Priecela sa v súčasnosti v záchytnom tábore nachádzajú štyri osoby zo Sudánu. Sú pod mandátom OSN, nie sú žiadateľmi o azyl v Slovenskej republike, neostávajú na našom území, ale v priebehu pol roka sa presídlia do tretej krajiny.

Petíciu za odmietnutie prijatia 250 migrantov v Humennom spustila v sobotu 3. novembra kandidátka na funkciu primátorky mesta Humenné za stranu Národná koalícia Slavěna Vorobelová. Jej strana vydala v piatok vyhlásenie, v ktorom vyzvala predsedu vlády Petra Pellegriniho, aby zastavil snahy umiestniť dočasne 250 utečencov v azylovom zariadení Migračného úradu Ministerstva vnútra SR v Humennom. Strana zároveň vyzvala Vaľovú, aby verejne aj písomnou formou odmietla ubytovanie migrantov.

Viac o téme: MigrantiJana VaľováHumenné
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu