Utorok19. marec 2024, meniny má Jozef, zajtra Víťazoslav

Na záver utorkového pojednávania sa hovorilo aj o Petrovi Molnárovi: V stredu príde aj Zsuzsová

V utorok vypovedali aj Kuciakovi kolegovia.
V utorok vypovedali aj Kuciakovi kolegovia. (Zdroj: Topky/Peter Korček)

PEZINOK - Na záver utorkového pojednávania vypovedali pred senátom Špecializovaného trestného súdu svedkovia Zsolt Mészárosz a Peter Koczkás o vražde Petra Molnára. Z tej sú obžalovaní údajní vykonávatelia vraždy novinára Jána Kuciaka.

 Koczkás, ktorý pozná obžalovaného Tomáša Szabóa roky po smrti Molnára počul, že obchodoval s drogami. Prišlo mu to zvláštne. Po zadržaní Tomáša Szabóa za vraždu Kuciaka si uvedomil, že jeho bratranec mohol klebety počuť od svojho švagra Tomáša Szabóa a mohli slúžiť na odvedenie pozornosti. Myslí si, že jeho bratranca na šírenie klebiet zneužil obžalovaný. "Molnár bol veľmi čestný a každému pomáhal a asi mu závideli ten majetok," uviedol Koczkás na margo obžalovaných.

Klebety o predávaní drog počul aj svedok Zsólt Meszárosz, ktorý pracoval v Molnárovej firme. Dosvedčil, že klebety počul až po vražde podnikateľa. Meszáros našiel po vražde Molnárovo telo. Na súde v utorok vypovedal aj majiteľ svadobného štúdia a modelingovej agentúry zo Svidníka Maroš Vachna. Pre toho fotila aj dcéra Aleny Zsuzsovej. Z jeho výpovede nebolo súdu jasné, čím vie prispieť k objasneniu skutkového stavu vraždy. Splnomocnenec poškodených Roman Kvasnica skonštatoval, že by sa svedka spýtal oveľa viac otázok, avšak môže to urobiť až potom, čo sa prečíta Threema medzi Alenou Zsuzsovou a Marianom Kočnerom.

Ako sa senát postaví k oboznamovaniu prepisov z Threemy bude známe už v stredu

Hlavné pojednávanie bude pokračovať v stredu (22. 2.), keď má byť opätovne prítomná aj Alena Zsuzsová. Na začiatku pojednávacieho dňa avizovala predsedníčka senátu Ružena Sabová, že v stredu oznámi, ako sa senát postaví k oboznamovaniu prepisov cez aplikáciu Threema. Na súd by sa mali v stredu opätovne dostaviť aj členovia komanda, ktoré sledovalo novinárov, Peter Tóth, Štefan Mlynarčík a Miroslav Kriak.

Z vraždy novinára a jeho snúbenice Martiny Kušnírovej sú obžalovaní Marian Kočner, Alena Zsuzsová, Tomáš Szabó a Miroslav Marček. Marian Kočner si mal podľa prokuratúry objednať Kuciakovu vraždu z pomsty za Kuciakove články o jeho ekonomickej trestnej činnosti. K vražde novinára sa priznal Zoltán Andruskó, ktorý je už za vraždu právoplatne odsúdený po schválení dohody o vine a treste. K samotnej streľbe sa priznal Miroslav Marček, v prípade je naďalej obžalovaný. Údajný objednávateľ Marian Kočner, sprostredkovateľka Alena Zsuzsová a jeden z vykonávateľov Tomáš Szabó naďalej trvajú na svojej nevine.

Viac o téme: VraždaPojednávanieSúd Ján KuciakAlena ZsuzsováPeter Molnár
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu