Sobota20. apríl 2024, meniny má Marcel, zajtra Ervín

Šéfredaktor Aktualít: Náboje a nábojnice na mieste činu neboli odkazom mafie

Ján Kuciak a jeho priateľka zomreli brutálnou smrťou
Ján Kuciak a jeho priateľka zomreli brutálnou smrťou (Zdroj: FB, Ján Zemiar, TASR)

BRATISLAVA - Nevystrelené náboje a nábojnice, ktoré polícia našla na mieste činu vraždy novinára Jána Kuciaka a jeho priateľky, neboli žiadnym odkazom mafie. Najpravdepodobnejšie tam boli preto, lebo vrah mal problém s dobíjaním pištole a náboje mu vypadávali.

V rozhovore pre Mladú frontu Dnes to povedal šéfredaktor portálu Aktuality.sk a Kuciakov šéf Peter Bárdy, ktorý sa odvolal na informácie od polície.

"Nebol to odkaz v zmysle 'zabijeme ďalších'," povedal. Napriek tomu si šéfredaktor spája smrť novinára s talianskou mafiou. "V kontexte toho, čomu sa teraz venoval, tak mi to príde najpravdepodobnejšie. Hovorím to ale opatrne, nechcem na nikoho ukazovať prstom a hovoriť, že je vrah. Možno si Taliani mohli myslieť, že Jano zistil niečo, čo ich mohlo ohroziť. Nič také ale nie je," uviedol Bárdy.

Sám šéfredaktor videl Kuciaka naposledy minulý týždeň v stredu (21.2.), kedy mu priniesol texty o talianskej mafii. "Hovoril som mu, čo s tým, nech to dá dokopy, všetko verifikuje a pôjde to von. Plánovali sme, že by sme túto tému vydávali celý týždeň a tento text mal byť hlavným príbehom. Ale presný harmonogram sme nemali," dodal Bárdy.

Viac o téme: Ján KuciakPeter Bárdy
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu