Štvrtok28. marec 2024, meniny má Soňa, zajtra Miroslav

Dana Kleinert nebude kandidovať na starostu bratislavského Starého Mesta: Podporí Aufrichtovú

Dana Kleinert
Dana Kleinert (Zdroj: danakleinert.sk)

BRATISLAVA - Kandidátka na starostu bratislavského Starého Mesta Dana Kleinert (Team Vallo s podporou strán Progresívne Slovensko a Spolu - občianska demokracia) sa napokon o mandát šéfa miestnej samosprávy uchádzať nebude. Uviedla to na pondelkovej tlačovej konferencii, kde zároveň oznámila svoju podporu pre Zuzanu Aufrichtovú, ktorá kandiduje s podporou SaS, OĽaNO, KDH, Nova, OKS a Zmena zdola, Demokratická únia Slovenska.

Ako ozrejmila, za rozhodnutím je nedokončený administratívno-schvaľovací proces v prípade modulovej stavby v Karlovej Vsi, ktorú vlastní jej manžel a ona je spolumajiteľom pozemku. "Hoci som verila, že tento proces, ktorý sa ťahá už vyše dvoch rokov, bude do volieb vyriešený, nestalo sa tak a vzniká preto riziko, že táto téma môže byť pred voľbami niekým skratkovito dezinterpretovaná a zneužitá," uviedla Kleinert.

Podľa jej slov týmto spôsobom nechce ohroziť a spochybniť úsilie celého Teamu Vallo a zároveň šance Starého Mesta na zmenu. "Nechcem, aby Staré Mesto prehralo opäť o pár hlasov svoju šancu na radikálnu zmenu, a preto, vnímajúc aj volanie verejnosti po konštruktívnej spolupráci, som sa rozhodla vzdať kandidatúry v prospech Zuzany Aufrichtovej a ponúkam jej zároveň spoluprácu," vyhlásila. 

Aufrichtová berie rozhodnutie Kleinert s rešpektom. "Vážim si jej podporu. Vždy som bola presvedčená, že voľby by mali byť korektnou súťažou programových a personálnych ponúk kandidujúcich politických subjektov aj jednotlivcov, nie arénou špinavých antikampaní či nákladného predvolebného marketingu. Som rada, že toto základné nastavenie máme s Danou Kleinert spoločné," uviedla. Uistila zároveň, že sa bude na pôde samosprávy usilovať o spoluprácu a programové prieniky aj s inými demokratickými politickými silami.

Aufrichtovej protikandidátom je súčasný starosta mestskej časti Bratislava-Staré Mesto Radoslav Števčík, ktorý sa uchádza o opätovné zvolenie, kandiduje ako nezávislý. Starostom chce byť i poslanec mestskej časti, hlavného mesta i Bratislavského samosprávneho kraja (BSK) Martin Borguľa a taktiež miestna poslankyňa Barbora Oráčová, obaja nezávislí kandidáti. Občianskym kandidátom je aj režisér, hudobník a producent Štefan Wimmer. Národná koalícia nominovala podnikateľa Vladimíra Hudeca, strana Starostovia a nezávislí kandidáti posiela niekdajšieho poslanca a prednostu miestneho úradu Svena Šovčíka. Za Stranu moderného Slovenska (SMS) kandiduje IT konzultant Michal Šulek.

Viac o téme: BratislavaDana KleinertStaré mestoKomunálne voľby 2018Zuzana Aufrichtová
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu