Streda24. apríl 2024, meniny má Juraj, zajtra Marek, Marko, Markus

Primátor Komárna už nekandiduje, nezaregistrovaný kandidát sa obrátil na súd

Súčasný primátor Komárna László Stubendek
Súčasný primátor Komárna László Stubendek (Zdroj: FB / Stubendek László)

KOMÁRNO – O post primátora Komárna sa uchádza šesť kandidátov. Súčasný primátor László Stubendek medzi nimi nie je. Kandiduje len za poslanca. Vyplýva to zo zoznamu zaregistrovaných kandidátov, ktorý zverejnilo mesto v týchto dňoch na svojom webe.

Na čele Komárna chce stáť lekár Zoltán Benyó (nezávislý), dôchodca János Bósza (Národná koalícia), regionálny manažér Zsolt Feszty (nezávislý), mediátorka Ágnes Héder (Most-Híd, Maďarská kresťanskodemokratická aliancia), zástupca primátora Béla Keszegh (nezávislý) a podnikateľ Imre Knirs (Strana maďarskej komunity).

Ako informovala zapisovateľka mestskej volebnej komisie Mária Kukel, komisia nezaregistrovala jedného kandidáta za primátora a troch uchádzačov o post poslanca. Za tú istú politickú stranu si podali kandidačnú listinu dvaja.

Volebná komisia zaregistrovala toho, ktorý ju podal skôr, uviedla Kukel. Týkalo sa to kandidáta na post primátora aj poslanca. Nezaregistrovaný kandidát rozhodnutie volebnej komisie napadol na súde. Ten však potvrdil, že nebude zaregistrovaný. Jeho meno ani politickú stranu volebná komisia nezverejnila.

Obyvatelia si budú v komunálnych voľbách 10. novembra voliť 25 mestských poslancov v troch volebných obvodoch. Vyberať si budú zo 70 kandidátov. Komárno má 34 975 obyvateľov.

Viac o téme: KomárnoKomunálne voľby
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu