Streda24. apríl 2024, meniny má Juraj, zajtra Marek, Marko, Markus

Ružinov vôbec nie je pripravený na zimu, tvrdí poslanec Chren

Martin Chren
Martin Chren (Zdroj: Facebook/Martin Chren)

BRATISLAVA - Kvôli absolútnemu manažérskemu zlyhaniu starostu D. Pekára bude tohtoročná zima v Ružinove znamenať kalamitu a krízu pre chodcov i pre vodičov. Uviedol to mestský poslanec a kandidát na nového starostu Ružinova Martin Chren.

„Ružinov nedokázal odhŕňať chodníky už minulú zimu. Od tohto roka platí novela zákona, podľa ktorej sa mestská časť musí postarať o desiatky kilometrov chodníkov navyše. Starosta Dušan Pekár však neprijal ani jediného zamestnanca, nekúpil žiaden nový stroj, nevyčlenil ani jedno euro navyše. Zjavne nepočíta s tým, že by obhájil svoju funkciu a nezáleží mu na zdraví a bezpečnosti Ružinovčanov – v zmysle hesla: po mne potopa,“ ostro kritizoval Chren.

Od mája 2018 platí tzv. chodníková novela. Na jej základe sú obce povinné zabezpečiť schodnosť chodníkov na svojom území – aj tých, o ktoré sa doteraz starali majitelia priľahlých nehnuteľností.

„Magistrát vyčlenil na zvýšené nároky 2,2 milióny eur. Oveľa menšia, susedná Vrakuňa, odhaduje, že dodatočné náklady na odhŕňanie chodníkov ich budú stáť pol milióna eur ročne navyše, peniaze už vyčlenili a prijímajú krízové opatrenia na zabránenie kalamite. Starosta Ružinova Pekár sa však tvári, že sa ho tento problém netýka, a neurobil nič preto, aby ho riešil,“ povedal Chren.

Skupina poslancov miestneho zastupiteľstva, ktorí s Martinom Chrenom spolupracujú, preto na utorkové zastupiteľstvo, 16. októbra, plánuje predložiť materiál na prijatie krízových opatrení pre zabránenie zimnej kalamite v Ružinove.

„Ak bude v decembri snežiť, nový starosta, ktorý nastúpi do funkcie 10. decembra, bude ako prvé musieť zobrať lopatu a sám ísť odhadzovať chodníky. Dušan Pekár zanechal Ružinov absolútne nepripravený. Sneh ho prekvapil už minulú zimu, na jar nedokázal pokosiť trávu, v lete polievať stromy. Opatrenia na odhŕňanie chodníkov mal starosta pripravovať už od leta. Ľudí, stroje a peniaze sa nedá v októbri len tak zvesiť zo stromu. Akékoľvek dopravné problémy, či nebodaj zranenia ľudí túto zimu v Ružinove pôjdu na vrub pána Pekára, jeho nedbalosti a manažérskej nekompetentnosti,“ dodal Chren.

Viac o téme: Martin Chren
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu