Nedeľa5. máj 2024, meniny má Lesana, Lesia, zajtra Hermína

Známy hudobník si vytrpel svoje: Niekoľko dní v kóme a... Celý rok zotavovania!

Ringo Starr Zobraziť galériu (3)
Ringo Starr (Zdroj: Mirror Films)

LIVERPOOL - Dodnes je obdivovaný pre svoje hudobné majstrovstvo za bubnami, no stačilo málo a nikdy by sme ho nespoznali. Ringo Star totiž v detstve bojoval so život ohrozujúcou chorobou. Na niekoľko dní dokonca upadol do kómy a zostavoval sa celý rok.

Ringo Starr sa narodil 7. júla 1940 ako Richard Starkey. Ako šesťročný podstúpil rutinnú operáciu slepého čreva, no nastali komplikácie. Jeho život ohrozoval vážny zápal. Na niekoľko dní dokonca upadol do kómy a jeho zotavovanie sa natiahlo na 12 mesiacov, ktoré strávil v nemocnici. 

Galéria: Ringo Starr

Pre svoj zdravotný stav vymeškával školu a vo veku 15 rokov nevedel skoro vôbec čítať ani písať. "Bol som často chorý a preto som v škole často chýbal," povedal pred pár rokmi Starr nemeckému nedeľníku Bild am Sonntag. 

Práve v nemocnici sa začal venovať vyťukávaniu rôznych rytmov a v sanatóriu prvýkrát vyskúšal hrať na bicie. Hudba sa stala jeho vášňou a na začiatku 60. rokov nastúpil do skupiny Rory Storm & Hurricanes.

V roku 1962 skupina Beatles hľadala nového bubeníka a stal sa ním práve Ringo Starr. Prvý singel s kapelou nahrával v septembri 1962. 

Ringo Starr
Zobraziť galériu (3)
Ringo Starr  (Zdroj: TASR)

Skupina si vydobyla neuveriteľnú popularitu, no koniec prišiel pomerne rýchlo, už v apríli 1970.  Ringo v tom čase vydal prvý sólový album Sentimental Journey. Medzi hudobníkove najúspešnejšie skladby patria It Don't Come Easy, Photograph, či You're Sixteen. 

V roku 1988 sa zúčastnil galavečera na počesť uvedenia beatles do Rockovej siene slávy. A v roku 1989 si založil novú kapelu All Starr Band. 

Ringo sa venoval aj filmu. Zahral si v snímkach Candy, Čarovný Kristián, Jaskynný muž, Princezná Daisy, či Popstar. 

Ringo Starr
Zobraziť galériu (3)
Ringo Starr  (Zdroj: TASR)

 
Viac o téme: Ringo Starr
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu