Štvrtok9. máj 2024, meniny má Roland, zajtra Viktória

Nenaplnený život známej herečky: 5 manželstiev, 5 rozvodov... žiadne deti!

Eva Gabor Zobraziť galériu (3)
Eva Gabor (Zdroj: MGM)

HOLLYWOOD - Do Ameriky odišla ešte skôr, než jej slávnejšia sestra Zsa Zsa Gabor. Bola úspešná na divadelnej, filmovej aj televíznej scéne. Nikdy jej však neboli dopriate vlastné deti, hoci sa Eva Gabor vydávala päťkrát. Dnes si pripomíname výročie jej smrti.

Eva Gabor sa narodila 11. februára 1919 v Maďarsku ako najmladšia z troch sestier. Do Ameriky však emigrovala ako prvá. 

Galéria: Eva Gabor

Prvú filmovú rolu získala v roku 1941, neskôr hrala aj po boku Elizabeth Taylor. A čoskoro získala vlastnú televíznu šou pod názvom The Eva Gabor Show. 

Eva Gabor hrala vo filmoch ako Kráľovský škandál, Šialený kúzelník, Posledná cesta do Paríža, Umelci a modelky, Gigi, Dievčenská akadémia. Objavila sa aj v niekoľkých seriáloch a uplatnila sa aj v dabingu. 

Eva Gabor
Zobraziť galériu (3)
Eva Gabor  (Zdroj: Universal Pictures)

Prvýkrát sa Eva vydala ako 18-ročná ešte pred odchodom do Ameriky. „Chcela som mať deti a viesť jednoduchý rodinný život, ale môj manžel odmietol moju túžbu po deťoch,” vyjadrila sa po rozvode, ktorý už prebehol v Kalifornii po takmer 5 rokoch manželstva.   

S druhým manželom vydržala necelých 6 rokov, tretí zväzok trval len rok, štvrtý necelé 4 roky. Najdlhšie herečka vydržala s podnikateľom, ktorého si vzala v roku 1973 a rozvod prebehol v roku 1983. V tomto manželstve sa stala aspoň nevlastnou matkou, vlastných detí sa Gabor nikdy nedočkala. 

Eva Gabor zomrela 4. júla 1995 v Mexiku, kde bola na dovolenke. Jej matka Jolie a najstaršia sestra Magda odišli na večnosť o dva roky neskôr, sestra Zsa Zsa v roku 2016. 

Eva Gabor
Zobraziť galériu (3)
Eva Gabor  (Zdroj: MTV)

 

 

Viac o téme: Eva Gabor
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu