Utorok30. apríl 2024, meniny má Anastázia, zajtra

Speváčka z The Voice rozbehla kariéru a... SMRŤ: Bože, mala len 22 rokov!

Christina Grimmie Zobraziť galériu (4)
Christina Grimmie (Zdroj: Profimedia)

NEW JERSEY - Dnes by oslavovala narodeniny... Christina Grimmie sa najprv zviditeľnila zverejňovaním svojich speváckych výkonov na platforme YouTube, neskôr sa prihlásila do súťaže The Voice. Tam skončila tretia a jej kariéra sa pekne rozbiehala. Lenže už ako 22-ročná zomrela - zastrelil ju muž, ktorý potom obrátil zbraň aj proti sebe.

Christina Grimmie sa narodila 12. marca 1994. Jej talent na spev si všimol jej otec, keď mala šesť rokov, ako 10-ročná začala hrať na klavíri. 

V roku 2009, ako 15-ročná, začala svoje spevácke videá zverejňovať na YouTube. V roku 2010 s ďalšími youtubermi prespievala skladbu Just a dream od rapera Nellyho a toto video sa stalo jej najsledovanejším. V súťaži MyYouTube sa v roku 2011 umiestnila druhá za Selenou Gomez. Neskôr jej na turné robila vokalistku. 

Speváčka z The Voice
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: SITA)

V roku 2011 vydala debutový album a začala sa objavovať v televíznych šou, zahrala si aj v reklame. V roku 2014 účinkovala v šou The Voice, kde skončila tretia. Zmluvu jej ponúkol jej mentor Adam Levine aj Lil Wayne. 

Christinina kariéra sa pomaly rozbiehala, koncertovala s kapelou a zdalo sa, že celý život má pred sebou. Lenže 10. júna 2016 ju postrelil 27-ročný muž. Po koncerte, keď podpisovala fanúšikom propagačné materiály, na ňu vystrelil a spôsobil jej vážne zranenia, ktorým 11. júna v nemocnici podľahla.

Speváčkin brat sa po výstrele pokúsil útočníka odzbrojiť, ten však namieril zbraň proti sebe. Jeho motív preto nebol nikdy vypátraný. Vyšetrovatelia predpokladali, že išlo o psychicky narušeného fanúšika. „Je to iba špekulácia, ale všetko tomu nasvedčuje. Nemáme žiadne dôkazy o tom, že by ju osobne poznal,” uviedol v tom čase šéf orlandskej polície John Mina, ktorý pochválil speváčkinho brata za zneškodnenie strelca: „Marcus sa zachoval veľmi hrdinsky, čím nepochybne zabránil ďalším stratám na životoch.” 

Speváčka z The Voice
Zobraziť galériu (4)
 (Zdroj: SITA)

Viac o téme: Christina Grimmie
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu