Piatok17. máj 2024, meniny má Gizela, zajtra Viola

Diagnostikovali mu rakovinu: Kráľ Karol III. sa už vrátil k verejným povinnostiam

(Zdroj: SITA)

LONDÝN - Britský kráľ Karol III. sa v utorok vrátil verejným povinnostiam po tom, ako mu vo februári diagnostikovali rakovinu. So svojou manželkou kráľovnou Kamilou navštívil onkologické centrum v Londýne. Informuje agentúra AP a AFP.

Išlo o prvé oficiálne verejné vystúpenie britského kráľa od 6. februára, keď Buckinghamský palác oznámil, že Karol III. trpí bližšie nešpecifikovaným typom rakoviny. Návšteva onkologického centra v londýnskej Univerzitnej nemocnici dala Karolovi ďalšiu príležitosť na zvýšenie povedomia o výhodách včasnej diagnostiky a liečby onkologických ochorení.

archívne video

Počas korunovácie britského panovníka Karola III. bude použitá koruna sv. Eduarda (Zdroj: Facebook/The Royal Family )

Britská kráľovská rodina má za sebou náročné obdobie, keďže rakovinu diagnostikovali aj princeznej Catherine, manželke následníka trónu princa Williama. Utorková návšteva onkologického centra bola prvým z viacerých verejných vystúpení, ktoré má Karol III. na programe v nasledujúcich týždňoch. V júni privíta v Spojenom kráľovstve japonského cisára Naruhita a cisárovnú Masako.

Buckinghamský palác v piatok uviedol, že je "príliš skoro hovoriť" o tom, ako dlho bude pokračovať kráľova liečba. Informoval však, že lekársky tím je "veľmi povzbudený doterajším pokrokom a naďalej pozitívne hodnotí jeho zotavovanie".

Viac o téme: RakovinaBritániaKamilaKarol III.
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu