Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

20 rokov po obľúbenom seriáli: Takto teraz vyzerá hviezda Dawsonovho sveta

Joshua Jackson Zobraziť galériu (5)
Joshua Jackson (Zdroj: The WB Television Network)

LOS ANGELES - Koncom 90. rokov si mládež obľúbila seriál Dawnsonov svet. Jedným zo štvorice hlavných hrdinov bol Joshua Jackson, ktorý pri herectve zostal dodnes rovnako, ako zvyšní traja - Katie Holmes, Michelle Williams a James van der Beek.

Joshua Jackson sa narodil 11. júna 1978. S hraním prišiel do styku už ako 13-ročný a kým získal rolu v Dawnsonovom svete, účinkoval už vo viac ako 10 filmoch. 

Joshua Jackson (vpravo)
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: TriStar Pictures)

Galéria: Joshua Jackson
Kým sa nakrúcal tento seriál, objavil sa aj v niekoľkých filmoch, napríklad Veľmi nebezpečné známosti či Dannyho parťáci, kde si zahral sám seba v pokrovej scéne s Bradom Pittom a Georgom Clooneym. 

Potom si zahral vo filmoch ako Tiene Toskánska, Americano či Aurora Borealis, kde sa stretol s hviezdami ako Harvey Keitel, Dennis Hopper či Donald Sutherland. 

Joshua Jackson
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: Telefilm Canada)

Neskôr dostal jednu z hlavných úloh v seriáli Fringe a v sezóne 2008/2009 išlo o druhý najúspešnejší seriál hneď po Mentalistovi. 

Hneď po skončení naskočil do projektu Aféra, potom do seriálu When They See Us a jeho nateraz posledným je Little Fires Everywhere.

Joshua Jackson
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: Showtime)

Keď účinkoval v Dawsonovom svete, chodil s Katie Holmes, herečka tvrdí, že Joshua bol jej prvá láska. 10 rokov strávil vo vzťahu s herečkou Diane Kruger. V roku 2018 sa dal dokopy s modelkou Jodie Turner-Smith, vzali sa v decembri 2019 a v apríli 2020 sa im narodil syn. 

Jodie Turner-Smith a Joshua
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: SITA)

Viac o téme: Joshua Jackson
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu