Utorok19. marec 2024, meniny má Jozef, zajtra Víťazoslav

Jano Baláž z Elánu má o 21 rokov mladšiu ženu: Je to kočka... A perfektne vydarená!

Ján Baláž Zobraziť galériu (5)
Ján Baláž (Zdroj: SITA/Štefan Laktiš)

BRATISLAVA - Časy, keď baby bláznili za členmi kapely Elán, sú už preč. Z Joža Ráža, Vaša Patejdla a Jána Baláža sú dnes zrelí šesťdesiatnici. Najstarší z nich, Jano Baláž, práve dnes oslavuje 68. narodeniny. Viete, ako vyzerá žena, ktorá očarila legendárneho hudobníka, speváka a skladateľa?

Ján Baláž sa narodil 24. augusta 1951 v Nitre. Od svojich ôsmich rokov žije v Bratislave, kde už počas základnej školy navštevoval ľudovú školu umenia. Učil sa hrať na husle, gitaru a trumpetu. Po maturite sa dal na štúdium farmácie, ktoré ale neskôr vzdal. 

Talentovaného Jana totiž lákala hudba. V roku 1967 sa podieľal na založení kapely Modus, v ktorej hrával na gitare zhruba osem rokov, až do odchodu na základnú vojenskú službu. Jeho meno si však väčšina ľudí spája s iným legendárnym zoskúpením - a to so skupinou Elán, ktorej členom sa stal na jeseň roku 1980 a pôsobí v nej dodnes. 

Jano Baláž je členom legendárnej kapely Elán.
Zobraziť galériu (5)
Jano Baláž je členom legendárnej kapely Elán.  (Zdroj: SITA)

Jano Baláž pred rokmi.
Zobraziť galériu (5)
Jano Baláž pred rokmi.  (Zdroj: SITA)

Baláž je nielen gitaristom a spevákom, ale aj skladateľom. Na konte má desiatky skvelých hitov. Spomeńuť možno Amnestia na neveru, Bosorka, Sestrčka z Kramárov, Kráľovná bielych tenisiek, či Zaľúbil sa chlapec a iné.

Keď je reč o láske. Tú spečatil legendárny Elánista svadbou dvakrát. S prvou ženou má syna a dcéru. Hudobníkovou druhou manželkou je výtvarníčka Danka, ktorá je od neho mladšia o 21 rokov. Porodila mu tiež dcéru a syna, ktorým sa slávny tato podľa vlastných slov naplno venuje.  

Jano Baláž má po svojom boku takúto sympatickú manželku.
Zobraziť galériu (5)
Jano Baláž má po svojom boku takúto sympatickú manželku.  (Zdroj: profimedia.sk)

Viac o téme: Ján Baláž
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu