Piatok3. máj 2024, meniny má Galina, zajtra Florián

Špekulácie okolo politickej kariéry boháča Kollára: Nečakaný ťah so stranou tesne pred voľbami!

Podnikateľ zrejme bude na kandidátke vlastnej strany. Zobraziť galériu (5)
Podnikateľ zrejme bude na kandidátke vlastnej strany.

BRATISLAVA - Pôjde vlastnou cestou. Po tom, čo Boris Kollár potvrdil vstup do politiky, začalo sa hojne špekulovať, ku ktorej strane sa pridá. Podľa našich informácií chce ísť milionár do volieb so svojou vlastnou stranou. A práve preto sa chystá urobiť nečakaný ťah v prípade, ak nestihne vyzbierať podpisy, ktoré by mu zabezpečili vznik vlastnej strany.

Kollár plánuje podľa našich informácií novú politickú stranu. Milionár na poslednú chvíľu rozhodol vyzbierať hlasy pre novú stranu. Keď sa mu to nepodarí, je dokonca tak odhodlaný, že si svoju vlastnú stranu kúpi. Malo by ísť o Stranu zelených, s ktorou má Kollár dobré kontakty.

"Už sa na to nemôžem pozerať, čo sa tu deje. Mám toho plné zuby, všetkého. Najprv ma to štvalo, potom som o tom písal. A keď chcem, aby sa niečo zmenilo, musím niečo urobiť, nemôžem o tom len hovoriť," vysvetľoval nám svoje dôvody Kollár, ktorý patrí k známym slovenským podnikateľom. V súčasnosti prevádzkuje lyžiarske stredisko v Donovaloch.

Príklad Kollárovho príspevku na Facebooku
Zobraziť galériu (5)
Príklad Kollárovho príspevku na Facebooku  (Zdroj: Facebook)

Na Facebooku je zase známy tým, že ostro kritizuje politikov, najmä prezidenta Kisku a vystupuje odmietavo voči utečencom. Jeho stránku sleduje až takmer 36-tisíc používateľov. Zdieľal na nej už aj vyložené nepravdy či výmysly.

Národniari popreli spoluprácu s Kollárom

S Kollárom sa najčastejšie spomínala strana SNS, ktorú vedie Andrej Danko. No otec deviatich detí s ôsmimi ženami a majiteľ Fun rádia nám to poprel. "To kto povedal? Nikdy som sa s nikým zo SNS nebavil. Nikdy v živote som nedostal ponuku zo SNS. Neviem, odkiaľ to máte. Nikdy ma SNS neoslovila," povedal pre Topky Kollár.

Špekulácie okolo politickej kariéry
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: Facebook)

Vedenie národniarov nám odkázalo, že "predseda SNS Andrej Danko povedal, že s pánom Borisom Kollárom rokovania o politickej spolupráci neprebehli," zareagovala pre Topky hovorkyňa SNS Zuzana Kohútková. Podľa svojej protiutečeneckej rétorike, ktorú hojne zdieľal medzi svojimi fanúšikmi na Facebooku, sa špekulovalo, že by posilnil Kotlebu či inak národne orientovaú stranu, napríklad Národ a spravodlivosť Anny Belousovovej.

Kollár sa do politiky pokúšal dostať už v parlamentných voľbách v roku 2010. Šťastie skúšal na kandidátke strany Únia - strana pre Slovensko, v ktorej sa združilo viacero neparlamentných strán. "Oslovil ma jej program, ktorý sa mi veľmi páčil, prináša niečo nové do politiky. Je to pravicová strana a môj pohár trpezlivosti už pretiekol, lebo sa veľa vecí v tejto krajine neriešilo," uviedol vtedy Kollár. Vtedy bol na kandidátke spolu s Branislavom Záhradníkom.

Špekulácie okolo politickej kariéry
Zobraziť galériu (5)
 (Zdroj: Facebook)

Kollárove názory zaváňajú hnedou

Politológ veľkú šancu Kollárovi nedáva. "Oligarchovia v strednovýchodnej Európe vstupujú do najvyššej politiky nie po prvýkrát. Prvenstvo oligarchu Kollára však spočíva v tom, že jeho posledné na verejnosti publikované politické názory, tak trochu zaváňali hnedou farbou, naviac pretkané polopravdami či bludmi, a boli mimoriadne aj na stredovýchodeurópske pomery agresívne," hodnotí Kollára Michal Horský.

V hre je Kotlebova alternatíva

Podľa jeho je možné, že si Kollár založí vlastnú stranu, podobnú tej Kotlebovej. "O tom, kam sa pán Kollár v najbližších dňoch vyberie, či rovno zakotví v Kotlebovej strane alebo si založí jej analógiu, zatiaľ nevieme. Že to nebude žiadny prínos pre slovenskú demokratickú politiku, je jasné skor, než stranu verejne oznámil," myslí si politológ a zároveň odhadol jeho percentá. "Je veľká pravdepodobnosť, že aj Kollárova strana neprekročí 1 percento podporovateľov, ako má Ľudová strana pána Kotlebu."

Ako reagujú na Kollára známe političky?

Čo hovoria na vstup do politiky otca deviatich detí s ôsmimi ženami naše známe političky a ako hodnotia jeho prípadný prínos slovenskej politickej scéne?

Renáta Zmajkovičová (SMER)

Ústava Slovenskej republiky zaručuje našim občanom pasívne i aktívne volebné právo. Boris Kollár týmto krokom rozhodol svoju intenzívnu internetovú politickú aktivitu preniesť z virtuálnej do reálnej politiky. Verím, že aj Boris bude oživením politickej scény na Slovensku.

Monika Flašíková Beňová (SMER)

Je mi ho ľúto. Žije lajkami a hoaxami na Facebooku a vyzerá to, že mu preplo. Kedysi to býval dobrý človek.

Anna Belousovová (NAS)

Ja mám informácie, že Kollár pôjde na kandidátku SNS. Ako majiteľ dva a pol miliónovej vily na Floride si bude rozumieť s privatizérom Dankom.

Helena Mezenská (OĽANO)

Každý má právo uchádzať sa o post poslanca. Nemám predsudky a neškatuľkujem. Názor som si vytvorila len zo sprostredkovaných informácií. Najlepšie sa ľudia spoznávajú v krízových situáciách. V každom človeku hľadám len to dobré.

Jana Vaľová (SMER)

Ale za Smer..nie...? (smiech). Ak ho ľudia zvolia, prečo nie? Jedna vec je mať názor ako osoba a druhá vec je, aký bude presadzovať program pre ľudí. Možno pôjde za KDH...

Magda Vášaryová (SDKÚ)

Takých bude (vo voľbách - pozn. red.) viac. Ja odchádzam (z parlamentu - pozn. red.) a voliť ho nebudem. O tom rozhodnú voliči, nie ja. Oni ponesú zodpovednosť a aj dôsledky.

Jana Kiššová (SAS)

Každý človek má právo ísť do politiky, no skôr by ma zaujímal jeho program. Niektoré jeho vyjadrenia sú hraničné, uvidíme.

Viac o téme: ParlamentStranaBoris KollárVoľby2016
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu