Nedeľa28. apríl 2024, meniny má Jarmila, zajtra Leo, Lea

Krutá spoveď teroristov z IS: Toto je život vo vnútri vražedného režimu, Európa, tras sa!

Poprava v Islamskom štáte nie je ničím výnimočným. Zobraziť galériu (4)
Poprava v Islamskom štáte nie je ničím výnimočným. (Zdroj: YouTube)

RÍM - Traja bojovníci za Islamský štát poskytli rozhovor pre taliansku televíznu reláciu Le Lene a nechali tak verejnosť nahliadnuť do každodenného života v teroristickej skupine, ktorý zahŕňa znásilnenia, vraždy a ulice lemované mŕtvymi telami. Výpovede sa uskutočnili vo väzení v blízkosti Kirkúku v irackom Kurdistane, kde džihádisti, vrátane jedného vo veku iba 15 rokov, otvorene prehovorili o ich misiách. Súčasťou spovede bolo aj varovanie, že keď Islamský štát čoskoro prevezme kontrolu nad Európou, ženy musia chodiť zahalené a treba zbičovať každého, kto bude piť alkohol.

Kruté svedectvo reportéra z centra Islamského štátu: Plánujú najväčšiu genocídu v histórii

Muhenet (30) z Iraku uviedol, že sa k IS pripojil dobrovoľne za 300 dolárov mesačne, čo bolo viac ako zarobil pri práci murára. "Zajali ma v oblasti Sultan 'Abdullah," povedal reportérovi Marcovi Maisanovi a kameramanovi Giacomo Bettimu. "Boli sme tam štyria, keď nás náhle začalo bombardovať lietadlo (USA). Ostatní skočili do vody, ale ja neviem plávať, tak som zostal, kde som bol a vojaci ma zajali," opísal svoje uväznenie Muhenet.

Muhenet
Zobraziť galériu (4)
Muhenet  (Zdroj: Le Lene)

"Filozofia IS je džihád. Zabite všetkých nepriateľov, ako sú šiiti. Kresťania musia konvertovať na islam, inak budú musieť zaplatiť daň za bývanie v Islamskom štáte, ak nie budú zabití." Na otázku, čo IS urobí s tými, ktorí nesúhlasia s jeho nariadeniami, vrátane homosexuálov, Muhenet odpovedá, že budú ukameňovaní na smrť tak, ako to stojí v Koráne. "(Korán) prikazuje zabiť všetkých homosexuálov," uviedol a prezradil, čo sa stalo jezidským dievčatám.

"Jezídky boli zajaté, a tie, ktoré sa neobrátili na islam, boli znásilnené. Každý z nás mohol dostať jednu. Jedna žena stojí približne 800 dolárov. Avšak všetky ženy mali svoju vlastnú cenu v závislosti od ich krásy," hovorí Muhanet, ktorému sa tvár pri otázke o tom, či môže IS expandovať do Európy, rozžiari úsmevom. Podľa neho sa rozšíri veľmi skoro, či už do Európy alebo k ostatným národom a v týchto miestach nadobudne platnosť islamský zákon.

Väzeň trvá na tom, že Západ vedie hriešny život, pretože neuznáva zákony Koránu. Ľútosť cíti iba v prípade zabíjania kresťanov. Podľa neho keby mohli konvertovať na islam, všetko by bolo v poriadku. Keď sa ho Maisano opýta, či si myslí, že je dobrý moslim a zaslúži si ísť do raja, odpovie: "Len Boh môže rozhodnúť. Som len hriešnik."

Bazi (20) znásilňoval "biely" džihádista z IS: Svedectvo o Američanovi horšom ako zviera!

Ďalší väzeň, ktorý sa pred kamerou objaví, je iba 15-ročný Abdullah. Predtým, ako vstúpil do IS, bol študentom prvého ročníka strednej školy. "Niektorí moji priatelia ma dali do kontaktu s IS, a tak som sa k nim pripojil," hovorí o svojich začiatkoch. Žiadne školenia údajne nedostával, len niekoľkokrát mu vysvetlili, ako zaobchádzať so zbraňami a mali sedenie, kde ich vodcovia učili o Islamskom štáte. "Povedali nám, že alkohol, cigarety a prostitútky sú hriechom pre islam. Američania a západné krajiny sú naši nepriatelia."

Abdullah.
Zobraziť galériu (4)
Abdullah.  (Zdroj: Le Lene)

Abdullah potom tvrdí, že Európa má "veľa neveriacich, ale je tam tiež veľa moslimov" a dodáva: "Keď IS prišiel do Mosulu, ulice boli plné mŕtvych. Áno, samozrejme som mal strach, ľudia boli vraždení v uliciach," prezradil tínedžer, ktorý priznáva, že už použil zbraň v boji. Pripúšťa, že oľutoval vstup do IS a dodal, že by radšej hral futbal a pozeral televíziu, než bojoval. "Neviem, čo so mnou bude. Možno, že jedného dňa dôjde k výmene väzňov," vyslovil domnienku o svojom budúcom osude.

Posledným mužom je 19-ročný Iračan Yasir Sin Ahmed, ktorý pôsobí veľmi zmätene. "Bol som mladý... povedali mi, aby som šiel ... a ja som sa pripojil. Hovorili "džihád " a neviem, čo... Bol som mladý a myslel som, že to bola správna vec," uviedol a spomenul strelnú ranu na stehne. "Prišli kurdskí vojaci s obrnenými vozidlami. Všetci sme sa vzdali," hovorí džihádista, ktorý si myslí, že jeho rodičia žijú v domnení, že je mŕtvy a veľmi mu chýbajú. "Moja matka mi hovorila, že by som s k nim nemal pridať (IS). Ľutujem to," dodal.

Yasir Sin Ahmed
Zobraziť galériu (4)
Yasir Sin Ahmed  (Zdroj: Le Lene)

Viac o téme: Islamský štát
Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu