Piatok26. apríl 2024, meniny má Jaroslava, zajtra Jaroslav

Strana 99 % sa sťažuje na Ústavnom súde: Napadli Spišiaka!

Brífing 99 % v Košiciach bol emotívny Zobraziť galériu (2)
Brífing 99 % v Košiciach bol emotívny (Zdroj: mik)

KOŠICE – Pobúrení kandidáti hnutia 99 % tvrdia, že boli porušené práva občanov zo strany polície, keď minulý týždeň na pokyn prezidenta PZ SR Jaroslava Spišiaka bola spustená masívna preverovacia policajná akcia.

„Podľa právnikov, deklarovaný záujem J. Spišiaka vyšetrovať pravosť podpisov potrebných na registráiu politickej strany, je spochybnená. Právnici poukazujú na nezákonnosť rozhodnutia J. Spišiaka o spustení tejto akcie ako aj nezákonnosť polície pri získávaní informácií,“ verejne prehlásili kandidáti 99 % na následnom brífingu. Na našu otázku, ako podľa nich mala polícia postupovať a ako by oni preverovali pravosť podpisov, nereagovali ale stále opakovali, že to bolo zo strany polície nezákonné.

Dokonca veľmi emotívne a podráždene reagovali na našu redaktorku, ktorej falošný podpis sa taktiež ocitol na hárkoch tejto strany. „Kde ste čo podpisovali ?“ pýtali sa a nechceli uznať, že sa skutočne na hárkoch ocitli aj falošné podpisy. Boli sme legitímne zaregistrovaní a nikto nespochybnil pravosť našich odovzdaných hárkoch,“ tvrdia.

Taktiež veľmi podráždene reagovali aj na to, keď sme po vlastnej skúsenosti potvrdili, že policajti, ktorí podpisy preverovali boli ústretoví a milí. „Zaujímavé, že ku vám boli milí. Nezastrašovali vás náhodou ?“ Kandidáti 99 % na brífingu nepripustili pochybenie zo svojej strany a sú presvedčení, že ide o nejaký politicky vykonštruovaný útok na ich adresu. Mnohí z nich nechcú pripustiť, že na ich hárkoch sa skutočne ocitli aj sfalšované podpisy, čím oprávnene dôvera voči ich hnutiu je narušená.

Nahlásiť chybu

Odporúčame

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Stream naživo

Predpredaj.sk - Tu sa rodia zážitky

Celý program

Ďalšie zo Zoznamu